Annons

Annons

Annons

Gävle

Minnesord: Isidor Lindh

Akrobaten, målaren och mångsysslaren Isidor Lindh har avlidit i en ålder av 100 år. Isidor Lindh sörjs av sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Isidor Lindh i mars i är när tidningen uppvaktade honom när han fyllde 100 år.

Bild: Anders Sundin

Annons

Isidor ”Isse” Lindh var min nära och kära vän i över sextio år. Det finns så många fina saker att säga om Isidor, men det jag tänker främst på är hans många intressen och begåvningar. Bland annat tänker jag på hans konstnärliga ådra som visade sig i alla de vackra tavlor han målade under åren. Han tyckte även om att snickra vilket han roade sig med hemma i bostaden

Annons

Det största intresset var nog ändå akrobatiken och det var genom den våra vägar korsades då han 1956 gick ut i tidningen och annonserade efter två killar.

Annons

Jag och min bästa vän Bosse ”Tjalle” Hallström som kom från Furuviksbarnens cirkus såg annonsen, nappade på den och tog kontakt med Isse vilket ledde till att vi började träna tillsammans. Under somrarna tränade vi utomhus och när kylan kom cyklade vi till Folkets hus i Bomhus där vi höll till under vintrarna.

År 1958 kom talangtävlingen ”Vi bjuder till” till Gävle på Folkets hus där vi deltog och vann med truppen ”Lindh och Co som vi kallades.

Bo-Göran Hedberg, Isidor Lindh och Bo Hallström någon gång på 1950-talet.

Somrarna som följde turnerade vi i folkparkerna, somrar som kom att bli minnen för livet.

Att resa runt med Isse var oerhört roligt, det var alltid högt i tak och vi kunde skratta åt allt.

Han var en fantastiskt härlig människa på så många plan och jag är så tacksam för vår långa vänskap. Saknaden är oerhörd.

Vännen, Bo-Göran Hedberg

Läs mer: ► En kraftkarl fyller 100 år och hoppas på brev från Kungen

Isidor Lindh var en duktig illustratör, här har ritat delar av Sikvikspojkarnas repertoar, de fanns mellan 1936 och 1940. Illustration: Isidor Lindh

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan