Annons

Annons

Annons

Fotboll

Se Gefles avgörande streckstrid • Fyra livesända matcher på gd.se i helgen

En omgång kvar – som kommer avgöra allt.

Det är vad som väntar Gefle IF i damernas division 1 på lördag.

Du som är, eller blir, prenumerant på Gefle Dagblad ser den avgörande matchen mot Sollentuna live på sajten klockan 14.00.

Text

GD sänder lördagens avgörande division 1-match mellan Gefle och Sollentuna.

Bild: Karin Johansson

Annons

Det har varit en speciell säsong för spelarna i damernas division 1 den här sommaren. Då seriesystemet ritas om till nästa år, där sex serier ska bli tre, har det krävts mycket av lagen för att inte åka ur divisionen.

Sandvikens IF är redan klara för nästa års damettan, men för Gefle IF är det kniven mot strupen som gäller inför helgens avslutande omgång mot Sollentuna. Sporten sänder matchen live för dig som är, eller blir, prenumerant.

Inför matchen ligger Gefle på femte och sista säkra platsen till nästa års division 1, endast två poäng före Kvarnsveden på sjätteplats. Förlorar Gefle, samtidigt som Kvarnsveden skrällvinner mot redan klara seriesegraren Bollstanäs, så väntar kval för GIF. En poäng bör dock räcka för Gefle, då man har betydligt bättre målskillnad är dalalaget.

Annons

Följ hela den avgörande dramatiken direkt på sajten från klockan 13.50 på lördag.

Annons

Fakta

Helgens sportsändningar

Lördag 8 oktober

14.00: Gefle IF – Sollentuna FK, division 1 dam

17.00: Sandvikens IF – Stockholm Internazionale, Ettan norra

Söndag 9 oktober

13.00: Gefle IF – Örebro Syrianska IF, Ettan norra

15.00: FC Helsingborg – Gävle GIK, SSL herr

Med reservation för ändringar. Samtliga sändningar publiceras på gd.se/livesport på matchdag.

Senare samma dag spelar Sandvikens IF:s herrar en streckstridsmatch i herrarnas division 1. Med fem omgångar kvar ligger man på kvalplats, med samma poäng som trean Vasalund. På lördag ställs man mot Stockholm Internazionale och varje poäng är viktig. Se matchen på sajten från 17.00.

Sandviken och Gefle slåss i toppen av Ettan norra. GD sänder helgens matcher.

Bild: Karin Johansson

På söndag riktas blickarna mot Gävle igen. Först spelar Gefle IF mot Örebro Syrianska, där GIF har möjligheten att skaffa sig ett tillräckligt stort försprång för att nästa helg kunna säkra seriesegern i Ettan norra. Den matchen startar 13.00.

Direkt efter den fortsätter Gävle GIK jaga säsongens första seger i SSL. FC Helsingborg står för motståndet och du som är prenumerant på GD har tillgång till sändningen från Skåne. Läs mer här om hur du gör för att se GGIK i SSL.

Annons

Annons

Gävle GIK reser till Helsingborg för att möta FCH på söndag. GD-kunder kan se matchen live via Expressen. Läs mer via länken ovan.

Bild: Amelia Mauritzon

För att se helgens sportsändningar måste du vara prenumerant på GD, något du enkelt blir genom att följa den här länken. Är du redan prenumerant kan du logga in här och få tillgång till allt material på gd.se.

Samtliga sändningar kommer finnas under gd.se/livesport på matchdag, samt som repriser att se i efterhand.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan