Annons

Annons

Annons

Fotboll

Streckstriden ska avgöras – då spelar GIF-stjärnan sin sista match

Gefle spelar för kontraktet mot Sollentuna.

Klarar man det lägger nyckelspelaren Evelina Larsson skorna på hyllan.

– Det är känslosamt, säger 31-åringen.

Text

Evelina Larsson har varit en bärande spelare både i Skutskär förra säsongen och nu i Gefle IF denna säsong.

På lördag spelar GIF en direkt avgörande match mot Sollentuna i sista omgången. Kryss eller seger krävs för att säkra kontraktet. Förlorar man måste man förlita sig på att även Kvarnsveden förlorar mot serieledande Bollstanäs. Som dock redan är klara seriesegrare.

– Det känns kul att det varit en sådan säsong där ingenting varit klart någon gång, det har varit viktigt hela tiden och det är roligt att spela såna matcher, säger Evelina Larsson.

Satsningen i Gefle betydde mycket för Evelina Larsson som nu lägger skorna på hyllan för barnens skull.

Bild: Karin Johansson, Amelia Mauritzon

Annons

Gefle som kryssade mot Sollentuna senast ska nu göra allt för att göra minst samma sak igen.

Annons

– Det är jätteviktigt att vi klarar kontraktet, det krävs om man ska fortsätta elitsatsningen. Det är också bra för Gästrikland om det är två lag, det finns mycket bra spelare som behöver flytta på sig annars, säger Larsson och syftar på Sandvikens IF som redan klarat kontraktet.

Gefle IF har allt i egna händer och kommer inte förlita sig på att Kvarnsveden förlorar mot serieledaren.

– Om vi tar en poäng har vi bättre målskillnad. Vi ligger ganska många mål före Kvarnsveden, men vi måste räkna med att dom vinner så vi utgår ifrån att vi ska vinna också. Vi vill ju vinna alla matcher men ett kryss är också godkänt, det är den viktigaste matchen på hela säsongen.

Trebarnsmamman var öppen inför den här säsongen med att hon lämnade Skutskär vemodigt för att satsa på sig själv en sista gång.

Evelina Larsson känner att hon måste sluta med fotbollen för att gå mer tid med barnen.

Bild: Amelia Mauritzon

Slutar du efter den här säsongen eller kommer du att fortsätta?

– Och så ställer du den frågan... Jag tar det som det kommer och fokuserar på lördagens match.

Larsson säger först att hon inte vet och tar det som att det kommer. Det märks att det är känslosamt, men vi pratar en stund till och då är det omöjligt att inte tolka det som att hon ska lägga skorna på hyllan.

– Det har varit mer slitsamt, jag har fått offra mycket tid från barnen, det har tagit energi men fotbollsmässigt för egen del har det varit kul. Jag har gett 100 procent. Det känns som att det räcker, det har varit jättekul men det tar mycket tid från barnen, det är det inte värt.

Annons

Annons

Det låter som att du bestämt dig när du säger så?

– Det lutar åt det och det är av den anledningen att jag vill ha den tiden med barnen. Skriv att det är min sista match då, då kan jag inte ångra mig.

Det lovar jag att du kan, om du vill!

– Ja, men jag trodde aldrig att den här dagen skulle komma. Att inse att jag måste sluta fast jag inte vill egentligen för att det är så kul. Någon gång måste det roliga ta slut, det finns annat som kommer ta upp tiden som är ännu bättre, jag är glad att man kunnat hålla på så länge och är väldigt tacksam. Det ligger mycket känslor i det.

Du kommer inte trappa ner då och spela i en lägre division som inte tar lika mycket tid?

– Nej, antingen ska jag sluta eller spela på toppen av min förmåga. Jag vill ge 100 procent, det skulle vara svårt att gå ner och ändå ha samma krav på sig själv.

Hur känns det att veta att det kan vara din sista match på lördag om det inte blir kval för er?

– Jag vet inte, men känslosamt. Sen får vi se om det kommer kännas som att jag nått mitt mål eller bara tomt eller som att jag kommer att vara glad. Slipper vi kval blir det en lättnad såklart. Då har vi ändå gjort allting som vi kan. Men jag har liksom spelat sedan jag var tio år. Det blir en identitetskris. Det kommer att kännas konstigt. Men jag hoppas att jag får fullt upp med barnen så att jag inte hinner tänka så mycket på det.

Sporten livesänder ödesmatchen mellan Gefle IF och Sollentuna med start 14.00 på lördag.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan