Annons

Annons

Annons

Ishockey

Läsartext
Halvans bildminne: Det var sämsta VM sedan 1937

Drar man i tröjan åker man ut. Men här är det domaren som försöker få stopp på Kristian Gahn. Bilden från ishockey-VM i St Petersburg år 2000.

Text

Detta är en läsartext.

Kristian har fått en smäll, tappat hjälmen och är ute efter att ge igen, men domaren hinner emellan. På första parkett ser ni Anders Feltenmark, som var Tre Kronors pressvärd, (jobbat på GD i Sandviken en kort tid) bredvid sitter radiosportens Lasse Granqvist.

Bild: Privat

Annons

Annons

Jag hade fått två nya digitala kameror som kostade mer än 100 000 kronor styck för att sända bilder snabbt hem till alla landsortstidningar. Sedan satt jag aldrig mera film i en kamera yrkesmässigt, jag hade blivit digital.

Förutom Feltenmark och jag själv så representerades Gävle av Lennart Hovan Hovelius, landslagsläkare, Fredrik Modin som lirat i Brynäs, Niklas Wikegård, assisterande tränare, Jan Düsing, fotograf på Expressen. Nu kommer Hovan och Halvan, sa Düsing med plirande ögon, matchen kan börja. Trots det gick det dåligt för Tre Kronor, inte ens topp åtta, sämsta VM sedan 1937. Minns jag rätt fick vi stryk av Danmark och Vitryssland. Kritiken var inte nådig.

Det var skönt att få åka hem efter att ha plåtat ishockey varje dag i 25 dagar. Var ledig en enda dag och det var första maj. Jag gick ut för att ta lite bilder på demonstrationerna och blir bestulen på ett objektiv, men det blir en annan historia.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan