Annons

Annons

Annons

Brynäs säsongen 22/23

Sportchefens hyllning till prestigevärvningen: ”Är fantastisk”

Brynäs har ett par starka veckor bakom sig. Nu väljer sportchefen Johan Alcén att hylla sitt nyförvärv Johan Larsson.

– Han är precis allt det vi hoppades, trodde och visste. En fantastisk människa, ledare och spelare. Vi är superglada att han är här i Brynäs IF, säger Johan Alcén.

Text

Inbäddat innehåll

Brynäs vände hem från matcherna mot Örebro och HV71 med fyra nya poäng och återfinns på en sjundeplats, mitt i den jämna tabellen.

Så inför veckans hemmamatcher mot Linköping och Färjestad, kan sportchefen Johan Alcén åtminstone tillfälligt pusta ut en aning, och kosta på sig att summera starten och känslan runt de nya spelarna.

Prestigevärvningen framför andra är såklart Johan Larsson, som i många säsonger var förre sportchefen Micke Sundlövs drömnamn.

– Vi är superglada att Johan Larsson är här. Det är helheten med honom som är det stora, säger Alcén i veckans avsnitt av vår podd Nedsläpp Brynäs.

Annons

Annons

– Jag tror inte att motståndarna tycker det är kul att gå ut mot honom. Han ställer krav på träningarna, han är bra i omklädningsrummet, han gör andra bättre. Jag är glad varje dag att han är här i Brynäs, säger Johan Alcén som i podden berättar mer om lagets andra nyförvärv.

Johan Larsson är sedan en tid på den position som varit hans under åren i NHL, den som center. Själv är han hyggligt nöjd så här långt och tar med sig att det lossnade lite framåt mot Örebro. Där han var inblandad i tre av målen.

– Vi var effektiva och gör en bra match mot Örebro, det var sämre mot HV. Kanske lite bättre i tredje perioden, men vi är inte nöjda med matchen som helhet.

Johan Alcén hyllar sitt nyförvärv Johan Larsson i veckans podd, Nedsläpp Brynäs

Bild: Daniel Sandström

På måndagen hade Brynäs mer individuell träning och Johan Larsson tillhörde de som fanns på is under Ove Molins ledning.

– Jag tycker det är kul, man får träna på lite andra saker än under en lagträning. Slipar lite på skott och avslut och sådana saker, en del viktiga detaljer.

Brynäs omgärdas också ständigt av rykten och Johan Alcén säger ungefär som han brukar:

– Vi håller givetvis ögonen öppna och följer naturligtvis marknaden. Finns det någon som kan göra oss bättre, som vi har råd med och som vill hit? Ja, då kommer vi att agera. Men truppen är öppen till 15 februari.

Annons

– Men nånstans blir det för mycket snack om att någon ska hit, vi behöver prata mer om de som är här, hur vi ska använda dom och så vidare.

Annons

Expressen uppger att Rögles Kim Rosdahl kan vara på väg bort?

– Jo, jag läser också tidningarna. Men han har kontrakt med Rögle och vi vill inte kommentera andra spelare, som har kontrakt med andra lag.


► Lyssna på vad Johan Alcén säger om sina övriga nyförvärv, vad man kan läsa in i Brynäs fina publiksiffror och om varför katten Bacon hyllar Sportens reporter i veckans avsnitt av Nedsläpp Brynäs.

Fakta

Så har det gått för Brynäs nyförvärv

Målvakt: Anders Lindbäck, sju matcher fyra vinster. 2,69 insläppta mål/match. 88,76 i räddningsprocent.

Backar (alla tio matcher):

David Sklenicka, 3+8=11 poäng. 22,46 min istid/match. +6 i plus/minus.

Samuel Johannesson, 2+5=7 poäng. 17,50 min/match. – 2 i plus/minus.

Johannes Kinnvall, 0+4=4 poäng. 15,49 min/match. 0 i plus/minus.

Niklas Friman, 0+1=1 poäng. 18,47 min/match. –4 i plus/minus.

Forwards (alla tio matcher):

Hannes Björninen, 2+6=8 poäng. 19,00 min/match. –1 i plus/minus.

Johan Larsson, 2+5=7 poäng. 18,37 min/match. –1 i plus/minus.

William Strömgren, 0+1=1 poäng. 8,26 min/match. –1 i plus/minus.

► Spel i powerplay räknas inte in i plus/minus-statistiken.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan