Annons

Annons

Annons

Gävle

Vimmel: Efter turerna – premiär för Noppas Bar

Två månader senare än planerat öppnade Noppas Bar i Gävle.
Tidningen vimlade runt bland premiärgästerna på tisdagskvällen.

Text

På tisdagskvällen besökte Bosse Höglund och Agne Olsson Gävles nya sportbar, Noppas Bar. De har båda spelat i Brynäs och uppskattade alla gamla sportbilder och matchtröjor på väggarna.

Bild: Annakarin Björnström

Annons

Bosse Höglund och Agne Olsson, båda tidigare Brynässpelare, är på på väg ut från Noppas Bar när tidningen anländer. De var båda nyfikna på sportbaren och passade på att ta en öl på öppningskvällen.

– Det verkade trevligt, vi är nostalgiker båda två, säger Agne Olsson.

När det kommer till hockeyn var Bosse den bättre av de två, enligt Agne.

– Bosse har två SM-guld.

Två månader efter den ursprungliga planen öppnade sportbaren på Söder i Gävle på måndagen, med taklagsfest för inbjudna gäster och på tisdagen för allmänheten.

Tre generationer. David Falk, Lena Falk och Dante Falk gjorde ett spontanbesök på restaurangen. "Bra att kunna se sport och äta bra mat", säger Lena Falk.

Bild: Annakarin Björnström

Annons

Annons

Vid ett av fönsterborden sitter tre generationer Falk.

– Kul att se hur det ser ut, premiärkika lite, säger David Falk.

På väggarna hänger sportbilder tagna av Gävlefotografer, matchtröjor och gamla ishockeyprylar. I närheten av i stort sett varje sittplats finns en tv-skärm där det kommer att visas aktuella matcher.

Max Salming och Emil Sjöblom, som har en kompis som jobbar i köket, var på plats för att kolla in "det nya stället". Båda har spelat ishockey, senast med i Skutskär J20, men har nu slutat.

Bild: Annakarin Björnström

– Det är bra placeringar på tv-apparaterna, säger Emil Sjöblom, som provar restaurangen tillsammans med kompisen Max Salming.

Mattias Wahlberg, Gabriel Uggla och Felix Wallenberg är i tjänst under öppningskvällen.

Bild: Annakarin Björnström

I baren jobbar Mattias Wahlberg och Felix Wallenberg, på frågan vad de har för titlar, tittar de på varandra och kommer ödmjukt fram till att de båda är restaurangansvariga. Enligt kocken Gabriel Uggla består menyn av klassiska rätter som pepparbiff, oxkind, musslor och hamburgare.

– Inte bara för sportfolk, det finns något för den som bara vill gå hit och äta middag också, säger Gabriel Uggla.

Servitriserna Amanda Torkkel och Pauline Larsson var glada åt att äntligen få ta emot gäster. – Svinkul att äntligen få komma igång, säger Amanda Torkkel.

Bild: Annakarin Björnström

Annons

Matchtröjor och tv-skärmar pryder både väggar och tak.

Bild: Annakarin Björnström

På väggarna hänger sportbilder tagna av Gävlefotografer.

Bild: Annakarin Björnström

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan