Annons

Annons

Annons

Gävle centrum

Läsartext
Två körer i gemensam konsert

Happy together! Helgen den 8-9 oktober strålade två körer samman i en gemensam konsert då Gävles kvinnliga barbershopkör Coffee Beans fick besök av sin moderkör Harmony Heights från Uppsala.

Text

Detta är en läsartext.

Från Harmony Heights, som startades 1989, fördes ett frö till Gävle. Det omhändertogs av Susanna Leijonhufvud och Eva Magnfält som startade Coffee Beans som har funnits sedan dess.

Gävles kvinnliga barbershopkör Coffee Beans fick besök av sin moderkör Harmony Heights från Uppsala.

Bild: Privat

Annons

Nu träffades dessa båda körer (”mor och dotter”) i en gemensam konsert: i Betlehemskyrkan i Gävle på lördagen och i Missionskyrkan i Uppsala på söndagen.

Annons

Namnet på konserten, Happy Together, var självklart för vi var verkligen lyckliga över att för första gången få sjunga tillsammans och att få göra en riktig konsert efter de tråkiga pandemiåren.

Stämningen var hög vid konserten.

Bild: Privat

Programmet bestod dels av gemensamma sånger dels också egna sånger med respektive kör. Naturligtvis bjöd vi på ”Happy together” och sedan var det en blandning av barbershop, Queen, Beatles, Abba förstås och mycket mer. Extranumret var ”Anthem” som känns extra aktuell i dag.

Publiken var med på noterna från början och stämningen var hög, vi hoppas att det gav mersmak!

I så fall ges en ny möjlighet att lyssna till Coffee Beans den 11/12 då vi plockar fram vår julrepertoar och välkomnar alla till Gamla katolska kyrkan!

Gerd Andén

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan