Annons

Annons

Annons

Villastan-Olsbacka

”Det måste bli enklare att tanka fossilfritt i Gävle”

Gävles kommunledning kommer att lägga fram en plan för hur laddinfrastrukturen ska se ut i Gävle under hösten. Allt för att nå målen att få transporter och även biltrafiken fossilfri till 2035.

– Våra mål är extremt höga, säger kommunalråd Jörgen Edsvik (S).

Text

Jörgen Edsvik (S), moderator Lennart Sjögren och William Elofsson (M) under drivmedelskonventet. I många av de här frågorna är politikerna överens över partigränserna.

Bild: Anders Sundin

Annons

Under intresseorganisationen Biodriv Mitt årliga konvent låg fokus på frågor och åtgärder som planeras ske i Sverige och Gävleborg för omställningen till fossilfria transporter.

Bland annat blev kommunalråd Jörgen Edsvik (S) och oppositionsråd William Elofsson (M) utfrågade av moderatorn Lennart Sjögren om hur de som politiker agerar för att göra det enklare att tanka fossilfritt i Gävle. Något som alltmer efterfrågas från industrin och deras transporter.

Annons

Annons

– Vi måste underlätta i beslutsprocesserna kring bygglov och detaljplaner för att skynda på för aktörer som vill etablera sig i Gävle, menade William Elofsson.

REH2 är ett bolag som arbetar för att etablera vätgasstationer vid Rastas vägkrogar i Sverigen, då skulle Hagsta och Tönnebro vara aktuella i Gävleregionen.

Tidningen har tidigare berättat om att bland annat Gazum, Orangegas och REH2 står i startgroparna och vill öppna gastankstationer i och kring Gävle för tunga transporter som länge efterlysts av bland annat Sveriges åkeriföretag.

– Kanske kan privata aktörer få göra detaljplanerna för att skapa snabbspår. Självklart måste det rättssäkras i samhällsbyggnadsnämnden sedan, sa William Elofsson.

Men privatbilisterna måste också få fler ställen att ladda på vilket bilhandlare vittnade om eftersom de säljer alltfler elbilar men säger sig sakna tillräcklig laddainfrastruktur.

– Biltrafiken är en stor utmaning, det är därför som vi tänker lägga fram en plan för strategin för laddinfrastrukturen. Vi måste kunna ställa krav kring laddning redan när det byggs bostäder, kanske retroaktivt till och med, sa Jörgen Edsvik.

Annons

Annons

Förutom politiker deltog aktörer från Gävle Hamn, bilbranschen, länsstyrelsen, byggföretagen, åkerier och Region Gävleborg bland annat.

Nederländska Orangegas vill öppna i Gävle och Hofors.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan