Annons

Annons

Annons

Söder-Hemsta

Klassiska konditoriets fina gest – "Börjes puck"

Börje Salmings insjuknande i ALS har gripit tag i många. Nu har Lido tagit fram ett bakverk som heter "Börjes puck". För varje såld bit skänks en slant till ALS-forskning.

– Alla vet vem Börje är – en legend, säger Cathrine Pihlajainen konditor.

Text

Bild: Catharina Hugosson

Annons

Konditorn Cathrine Pihlajainen på Lido är i full färd med att baka inne i lokalerna på Söder. Jesper Schenkel, driftansvarig på Lido Söder, kommer in.

Det var han som kom med idén att de borde skapa något bakverk och uppmärksamma Börje Salming som drabbats av sjukdomen – och samtidigt stötta ALS-forskningen.

Cathrine Pihlajainen och Jesper Schenkel med konditori Lidos nyaste skapelse – Börjes puck.

Bild: Catharina Hugosson

Annons

Annons

– Jag tänkte spontant att Börje ligger varmt i hjärtat hos Gävleborna. Så vi började fundera hur ett sådant bakverk skulle se ut och smaka, säger Jesper.

– Alla vet vem Börje är. Han är en legend, en klassiker. Så vi bestämde att det skulle vara ett klassiskt bakverk med klassiska smaker, säger Cathrine.

Konditorn Cathrine Pihlajainen har varit med och skapat fram Börjes puck.

Bild: Catharina Hugosson

Bakverket heter "Börjes Puck" och har en mazarinbotten med mintchokladtryffel och har sedan doppats i choklad med en stjärna uppe på.

Det ville att bakverket skulle associera till Börje Salming - så det blev en puck.

– Vi tänkte att han är en av Brynässtjärnor och så klart är vår stjärna i guld. Han kallas The King så det har vi som logga på toppen, säger Cathrine

"Börjes puck" Mintsmaken passar bra, det blir lite is och vinter i smaken sade en kollega till konditorn Cathrine Pihlajainen .

Bild: Catharina Hugosson

Lido började sälja bakverket för cirka tio dagar sedan. Per såld puck går nio kronor till ALS-forskning.

– Jag har inte tänkt så mycket på sjukdomen förut men nu har jag läst artiklar om Börje och vet mer, att det kan gå så fort, säger Cathrine.

Annons

– Det är en hemsk sjukdom, känns bra att skänka pengar till forskningen. Vi hjälper till med det vi kan, säger Jesper.

– Vi får hoppas att det blir en favorit.

Konditorn Cathrine Pihlajainen på Lido.

Bild: Catharina Hugosson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan