Annons

Annons

Annons

Bandy

Läsartext
Halvans bildminne: Bilden blev bra och färgerna blev hyfsat rätt

Skutskärs IF hade Gästriklands första konstfrusna bandyplan. Härlig is som jag fick åka på någon enstaka gång i ungdomsåren när Sandviken inte hade någon is alls och små sjöarna norr on Sandviken inte frusit på.

Text

Detta är en läsartext.

Ljuset är inte det bästa för oss fotografer på Skutskärs IP. Men det är bara att bita ihop och göra det bästa av situationen. När man plåtade i svartvitt gick det skapligt bra men när man skulle plåta färg blev det svårare. Tror det satt kvicksilverlampor i armaturerna som hängde över isen. Svårt med färgfilm eller nästan omöjligt. Det blev enklare med den digitala kameran. Man plåtar något som ska vara vitt i det gula ljusskenet. Talar om för kameran att detta ska bli vitt, simsalabim har man rätt färgåtergivning.

Annons

Annons

Bild: Privat

Bilden kommer jag inte ihåg när den togs. Det är ”Brädgårdsindianerna” som sportchefen Keb alltid skrev på fotouppdragslistan, alltså Skutskärs IF som möter Selånger. Skutskärsliraren har kommit loss men Selångers-spelaren slår undan benen på Sif-spelaren så klubban går av. Bilden blev bra och färgerna blev hyfsat rätt.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan