Annons

Annons

Annons

Uteliv

Konserthuset kör åtta (!) julkonserter: "Det är en underbar sak"

Det kändes inte som att julen stod för dörren den gångna helgen med temperaturer upp mot 15 grader. Men det gör den. En julkavalkad nalkas på konserthuset – så hur får man egentligen sin show att sticka ut i mängden. Vi ringde Christmas Night-gänget.

Text

Jessica Andersson, John Lundvik, Bruno Mitsogiannis och LInda Pritchard laddade i Köpenhamn tidigare i höst. De är inte de enda som ska turnera med en julkonsert i vinter. Foto: Kristoffer Sandberg

Annons

Sugen på att höra en känd svensk artist riva av "O helga natt" i Gävle nu i vinter? Du kan vara lugn. Gävle konserthus har ordnat med det, flera gånger om. Under slutet av november och december har de åtta stycken julkonserter inbokade.

Utöver konserthusets storsatsning kan du också vända blicken till Göransson Arena där Weeping Willows kör med Lisa Nilsson 3 december och "Julfesten" med bland andra Joakim Cans, Anders Bagge, Chris Kläfford och Klara Hammarström.

Sedan finns förstås "A grand X-mas" med Carola och Måns Zelmerlöw på Monitor ERP Arena, 17 december. Vi har inte att göra med en bristvara. Så tidningen ringde upp John Lundvik och Bruno Mitsogiannis som ska göra "Christmas night" på konserthuset med Jessica Andersson och Linda Pritchard.

Annons

Hur får man sin julshow att sticka ut i mängden?

Annons

– Det är svårt. Men publiken till Christmas Night har varit trogen i många år. De kommer dit för att höra klassikerna som de vet att de kommer att få men många kommer också tack vare att det är nya artister varje år. Sedan är det en ganska intim konsert, vi är inte så många – fyra artister och ett fåtal musiker så man får en väldigt bra kontakt med publiken, resonerar John Lundvik.

– Man vill känna att det är något riktigt bra som man åker Sverige runt med. Det görs inte på en handvändning, det är mycket bollande fram och tillbaka med musiker, koreografer och producenter – men nu har vi landat i något vi tycker är bra. Det kommer att vara klassiker, tid för eftertänksamhet och glädje. Vissa klassiker kommer vi att paketera om lite grann, fortsätter han.

Konserthuset är inte inne på "less is more"-spåret när det gäller julkonserter.

Bild: Markus Boberg

2019 gjorde John Lundvik sin första Christmas Night-turné. Så det är väl egentligen inte nya artister varje gång. Men han är inte mindre taggad för det.

– Jag är en hopplös julromantiker. Den amerikanska souliga julen som möter den svenska klassiska julen, det älskar jag. Det är en underbar sak att vara en del av julmusiken då den är så bred.

Nej, ingen kan ifrågasätta bredden.

Slutligen lite bonusinfo. Bruno Mitsogiannis har inget emot att komma till just Gävle. Han är nämligen en äkta brynäsare.

Annons

– Jag har tyckt att det sett bra ut stundtals men resultaten har inte varit med oss hittills. Jag tror att man kommer att vara en glad brynäsare mot slutet av säsongen, eller i alla fall gladare än på senare år, säger han om hockeyhösten.

Annons

Hur blev det Brynäs för dig?

– När jag var liten höll de flesta på Djurgården, Färjestad eller AIK och jag tyckte inte det var så kul så jag frågade min morfar vad han höll på och då var det Brynäs. Jag följer varenda match jag kan, ibland har jag till och med en dator på med Brynäsmatchen vid sidan av scen så att jag kan följa med ett öga hur det går.

Fakta

Julens konsertkavalkad på konserthuset

"Min Sanna jul" med Sanna Nielsen, söndag 20 november

"Sissels jul" med Sissel Kyrkjebø, fredag 25 november

"Jul med Ann-Sofie Von Otter och vänner", onsdag 30 november

"Christmas night" med John Lundvik, Bruno Mitsogianis, Jessica Andersson och Linda Pritchard, onsdag 7 december

"I midvintertid", fredag 9 december

"Snö & marschaller" med Helen Sjöholm och Anna Stadling, måndag 12 december

"Rock n roll x-mas" med The Refreshments, Kikki Danielsson och Sulo, tisdag 13 december

"The greatest rock n roll christmas show" med The Boppers, Brolle och Nanne Grönwall, onsdag 14 december

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan