Annons

Annons

Annons

Ishockey

Noel Nordh i svensk poängtopp för U18-landslaget i USA

Brynäs har haft gott om landslagsspelare i farten den senaste veckan.

Den färskaste SHL-spelaren, 17-årige Noel Nordh hade en bra vecka med U18-landslaget i USA – där han hamnade i delad svensk poängtopp.

Text

Noel Nordh gjorde en bra turnering med U18-landslaget i USA. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

Annons

Under landslagsuppehållet har Brynäs haft representanter från de finländska landslagsmännen Hannes Björninen (målskytt mot Sverige på söndagen), Niklas Friman och coachen Mikko Manner. Även David Sklenicka spelade för Tjeckien i Karjala Cup som Sverige vann.

I Nordamerika har U18-landslaget spelat en femnationsturnering i Plymouth, USA. Theo Lindstein som var med och vann Småkronornas sensationella VM-guld i våras fanns inte med denna gång. Däremot forwarden Noel Nordh, som nyligen gjorde debut i SHL.

Annons

Annons

Och Nordh vet hur man gör mål och poäng även internationellt. Sverige vann tre av fyra matcher och Noel Nordh fanns i poängprotokollet i samtliga matcher.

Han inledde med en assist när Sverige slog Schweiz med 5–2. Han gjorde 1–0-målet i powerplay när det svenska laget besegrade Finland med 4–2 och han var med och assisterade till ett av målen när Tjeckien slogs tillbaka med siffrorna 5–3.

I den avslutande matchen mot USA blev det däremot förlust med 5–1 för Sverige men Nordh passade fram till det enda svenska målet i den matchen.

I Kanada har inofficiella VM för U17-spelare avgjorts och där fanns Brynäsbacken Wiktor Jernheim med i det svenska laget.

Sverige besegrade Kanada vit och Kanada svart, samt Tjeckien. Men turneringen var jämn och förluster mot Finland, USA och Kanada röd gjorde att det svenska laget inte blev bättre än femma i turneringen.

16-årige Wiktor Jernheim, som kom till Brynäs från Täby inför den här säsongen, svarade för ett mål och två assist i turneringen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan