AnnonsGymnasievalet Gävleborg 2023

Oavsett drömmar eller program - på Bessemerskolan i Sandviken blir eleverna redo för framtiden

De elever som kommer till Bessemerskolan har en lärorik och intressant gymnasietid framför sig. Rektor Eva Aronsson berättar att de har skapat en miljö där alla ska känna sig sedda, bekräftade och välkomna.

– Oavsett vilket program du väljer, eller vilka dina drömmar är, vill vi att du blir redo att möta framtiden, säger hon.

Tillsammans är Bessemerskolan cirka 1100 elever och 200 personal fördelade på fem högskoleförberedande program och sju yrkesprogram med flera olika inriktningar, samt fyra introduktionsprogram och en gymnasiesärskola.

Bessemerskolan ligger bara ett stenkast från centrala Sandviken med bra bussförbindelser vilket gör det enkelt för eleverna att ta sig till och från skolan. Idag har de fem högskoleförberedande program och sju yrkesprogram med flera olika inriktningar samt fyra introduktionsprogram och en gymnasiesärskola.

– Studenterna på våra yrkesprogram har stora möjligheter till spännande och lärorik praktik i Sandviken, men även på andra platser i Sverige eller utomlands, säger rektor Eva Aronsson, och berättar också att deras högskoleförberedande program som till exempel Naturvetenskapsprogrammet gör studieresor till bland annat Cern i Schweiz.

Här kan du läsa mer om Bessemerskolan och alla dess program och inriktningar

Bessemerskolans samtliga utbildningar är samlade i fina och ändamålsenliga lokaler på Bessemerområdet i Sandviken. Eleverna har nära till bussar och promenadavstånd till centrum.

Bessemerskolan har ett tätt samarbete med näringslivet och flera av deras program är certifierade av branschen. De har även ett riksidrottsgymnasium med inriktningen orientering samt en nationell idrottsutbildning med fokus på inriktningen bandy och innebandy. Det är många elever som uppskattar deras bredd – och hyllar skolan.

Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesförberedande program. Programmet genomsyras av respekt för andra och tanken om människors lika värde. Arbetsplatsförlagt lärande ingår varje år och eleverna får givande praktikveckor utifrån kurser och önskemål.

Även fast Bessemerskolan är stor så känns den liten och familjär. Lärarna bryr sig verkligen om oss och det finns goda förutsättningar till en bra utbildning. Skolan ligger bra till och har bussförbindelser som fungerar. Lokalerna är trevliga och ordentligt utrustade, sa en student om sin tid på skolan medan en annan hyllar deras goda mat.

– Det bästa med Bessemerskolan är maten. De har oerhört god vegetarisk mat och andra alternativ att välja på.

Frågor eller funderingar? Här finns kontaktinformation till Bessemerskolan

Drygt 100 elever kombinerar sina studier på Bessemerskolan med en idrottsinriktning. Eleverna läser på olika program och på olika nivåer.

Bessemerskolan har NIU bandy och innebandy.

Eva Aronsson är stolt och glad över att eleverna uppskattar deras hårda arbete med att skapa en bra gymnasieskola där alla är välkomna. Även fast Bessemerskolan redan har ett brett utbud av program och inriktningar vill de hela tiden utvecklas.

Läs om Bessemerskolan informationskvällar/öppet hus här

Industritekniska programmet är ett yrkesförberedande program. Programmet är ett samspel mellan modern teknik och traditionellt hantverk. Det passar elever som vill jobba med både teori och praktik, och erbjuder tre inriktningar: Svetsteknik, Driftsäkerhet-underhållsteknik och Produkt-maskinteknik.

Estetiska programmet, är ett högskoleförberedande program. Det betyder att elever får grundläggande behörighet till högskolan och kan söka vidare till allt från jurist och lärare till yrkesutbildning inom film, TV och foto.

Barn- och fritidsprogrammet är till exempel ett nytt program sedan förra hösten. De har också en nystartad juridikinriktning på Ekonomiprogrammet.

– Våra studenter har dessutom tillgång till ett stort och modernt skolbibliotek som har prisats flera gånger. Där kan de få studiero och hjälp med allt från källkritik till att hitta rätt litteratur, säger Eva Aronsson.

Inbäddat innehåll

Fakta

Bessemerskolan i Sandviken

● Nationella program och inriktningar:
— Ekonomiprogrammet: Ekonomi, Juridik.
— Estetiska programmet: Estetik och media.

— Naturvetenskapsprogrammet: Naturvetenskap, Naturvetenskap och samhälle.
— Samhällsvetenskapsprogrammet: Beteendevetenskap, Samhällsvetenskap.
— Teknikprogrammet: Design och produktutveckling, Informations- och medieteknik.
— Barn och fritidsprogrammet: Pedagogiskt och socialt arbete.
— Bygg- och anläggningsprogrammet: Husbyggnad, Mark och anläggning, Måleri, Plåtslageri.
— El- och energiprogrammet: Elteknik.

— Fordon- och transportprogrammet: Lastbil och mobila maskiner, Personbil, Transport.
— Försäljning- och serviceprogrammet.

— Industritekniska programmet: Driftsäkerhet och underhåll, Produkt och maskinteknik, Svetsteknik.
— Vård- och omsorgsprogrammet.

● Kontaktperson/er: SYV Ann Persson, ann.persson@edu.sandviken.se, Karin Holmbäck karin.holmback@edu.sandviken.se.
● Besöksadress: Industrivägen 7.
● Postadress: 81140 Sandviken.
● Telefonnummer: 026-24 00 00.
● Hemsida: www.bessemerskolan.se.

● Sociala medier: Facebook och Instagram.
● Antal elever: cirka 1100.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Gefle Dagblads redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan