Annons

Annons

Annons

Motorcykelsport

Läsartext
Joakim Nordin sexa i Novemberkåsan

I helgen var Bollnässkogarna platsen för ett verkligt mandomsprov. Novemberkåsan avgjordes under lördagen och natten till söndagen och SMK Gävles Joakim Nordin slutade sexa.

Text

Detta är en läsartext.

Joakim Nordin från SMK Gävle.

Annons

Kåsan har aldrig tidigare avgjorts så långt norrut. Ockelbo var tidigare den nordligaste tävlingsorten. Förra året var SMK Gävle arrangör.

Första start gick nio på lördag morgon och målgång för de första var klockan tre på söndag morgon. Arton timmar med mycket lite vila mellan etapperna. 115 hugade enduroåkare fanns på startlinjen och 43 tog sig runt, vilket är en bra siffra. Förra året, i Gävle, fullföljde 33 åkare. 

Annons

Annons

Länge var Micke Persson från Karlskoga i ledningen, men efter sju sträckor fick han problem med motorcykeln och tvingades bryta. Då tog konditionsstarka Albin Elowsson, FMCK  Skövde, över och kunde ta en klar seger. Albin segrade även när Gotland Grand National avgjordes. Joakim Nordin SMK Gävle gjorde som vanligt en stark insats och slutade på en fin sjätteplats. Han gjorde en jämn tävling under de femton sträckorna. Femma på några sträckor och tia som sämst. Joakim blev sexa i Kåsan även förra året. Han har tidigare i år blivit trea på enduro-SM. Arrangörerna fick mycket beröm för lagom svåra och utslagsgivande banor.

Nästa år avgörs Kåsan i Vimmerby.

Karl Olof Borg

Bild från årets novemberkåsa.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan