Annons

Annons

Annons

Gävle centrum

Restaurangen Habesha förlorar alkoholtillståndet

Restaurangen Habesha i Gävle tappar sitt alkoholtillstånd. Det beslutade socialnämndens myndighetsutskott under tisdagen. Orsaken är upprepad ekonomisk misskötsel där flera av de enskilda bristerna var för sig av nämnden bedöms vara nog för att dra in tillståndet.

Text: 

Habeshas fasad vid ett tidigare tillfälle.

Bild: Magnus Lundquist

Annons

För ett år sedan skrev vi att Habesha varnades för att inte ha skickat in sin restaurangrapport i tid. Nu har socialnämnden slutligen tröttnat på en rad olika punkter av ekonomisk misskötsel och på tillståndsenhetens inrådan bestämt sig för att dra in restaurangens alkoholtillstånd. Den samlade bedömningen från alkoholhandläggaren är att "tillståndshavaren saknar vilja eller förmåga att göra rätt för sig".

Annons

Annons

I september fick tillståndsbolaget bakom, sin f-skattesedel återkallad på grund av bristande redovisning och utebliven inkomstdeklaration. Bolaget har även fått tre dröjsmålsavgifter på att inte ha skickat in sitt bokslut, uteblivit med årsredovisning i sju månader och betalningskrav existerar.

Nämnden beskriver därtill att den tycker att det är allvarligt att bolaget inte har svarat på kommuniceringarna som den har skickat ut.

Socialnämndens myndighetsutskott beslutade enhälligt under tisdagseftermiddagen att som föreslaget dra in Habeshas serveringstillstånd. Det är dock inte omöjligt för krögaren att ansöka på nytt om ett tillstånd igen i framtiden.

– Men då måste han bli av med alla skulder och annat som ligger honom i fatet först, förklarar socialnämndens ordförande Lena Lundgren Rörick.

När vi når ägaren under tisdagseftermiddagen vet han inte om att restaurangens alkoholtillstånd precis har dragits in men säger att han ska kontakta tillståndsenheten dagen efter. Han säger att han då ska ta upp kompletteringar om att han har pratat med Bolagsverket och har reglerat diverse skulder och avgifter, som nämns i utredningen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan