AnnonsGävle citysamverkan

Så enkelt kan du stötta de lokala företagen i Gävle i jul: "Viktigare än någonsin"

Att handla lokalt är ett sätt att stötta sin egen stad. Inte bara butikerna vi handlar i men också sett ur ett större perspektiv. När vi handlar lokalt skapas positiva synergier som kommer tillbaka till oss på många olika sätt.

– Alla vill nog ha en levande stadskärna och vi är många som kan hjälpas åt och se till att det blir så. I det här tiderna är det viktigare än någonsin att stötta varandra. När vi handlar lokalt ger det tillbaka till platsen som vi bor på, säger Daniel Swärd, cityledare i Gävle.

Daniel Swärd är cityledare i Gävle citysamverkan.

Det finns många sätt att stötta den lokala handeln. Alltifrån att köpa presentkort hos favoritbutiken till att handla julklapparna på hemmaplan och välja att fira sin födelsedag med middag i sin egen stad. Staycation, där man väljer att semestra och övernatta i staden är också ett populärt sätt att gynna lokalt.

– Att shoppa lokalt handlar inte om att shoppa mer, utan om att handla lokalt och åka in till city när man väl handlar. Det finns även en poäng att välja kedjorna i staden istället för andra handelsplatser. Kedjor som har det tufft kan behöva prioritera vilka butiker eller restauranger som ska vara kvar. Om många handlar hos en kedja i en viss stad är det tecken på att staden mår bra och ökar chansen att man behåller kedjebutiken på den plats där du bor, säger Daniel.

Här kan du köpa Gävle City presentkort – och se vilka företag som tar emot kortet

Att handla lokalt betyder också indirekt att man stöttar det lokala föreningslivet. Det är ofta stabila företag som kan sponsra laget som ens dotter eller barnbarn spelar i och när vi stöttar företaget, har de möjlighet att stötta föreningslivet.

– Arbetsmarknadsmässigt gör det också skillnad när man väljer lokalt. Butiker, caféer och restauranger som mår bra har lättare att ta emot praktikanter och sommarvikarier. Många har sina första jobb inom handels eller hotell- och restaurang, och det blir lättare att få jobb hos ett företag som går bra. Företag som har en positiv utveckling kan också ta in fler varor och utöka sitt sortiment, säger Daniel.

Läs mer och följ Gävle City på Instagram

Ett enkelt sätt att stötta den lokala handeln: Gävle City-presentkort

Många gånger är det också så att stadskärnan är det första man ser när man kommer till en ny stad, och den blir på sätt och vis kommunens skyltfönster utåt. En attraktiv och levande stadskärna gör att någon säger ”här var det trevligt, hit vill jag flytta” eller ”här vill jag studera eller plugga”.

Ett enkelt sätt att stötta den lokala handeln och restaurangerna är att köpa Gävle City-presentkort där 130 företag är ansluta. Presentkortet är både den perfekta julklappen till anställda och en rolig present att ge bort till nära och kära.

Presentkortet finns med på mångas önskelistor eller populär sist-minuten julklapp

– Presentkortet är enkelt och smidigt och det gäller i ett år. Presentkortet finns med på mångas önskelistor eller populär sist-minuten julklapp. Finns att köpa i presentkortsautomaterna eller via webbshopen. En ny smidig lösning gör att man där skickar en digital hälsning tillsammans med uthämtningskod som skickas till mottagaren när du bestämmer. Till exempel på julafton kl 15 direkt till mobilen. När man köper Gävle City-presentkort går pengarna direkt tillbaka till stadskärnan, vilket gör att vi får en mer levande och inbjudande stad som lockar både invånare och besökare, säger Daniel.

Läs mer om Gävle City, vad som händer i jul och köp presentkortet här

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Gefle Dagblads redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan