Annons

Annons

Annons

Konståkning

Insändare
Vi har nu tagit fram en modell för fördelning av istider

Svar på insändare "Idrottstjejer nonchaleras av kommunen"

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hej

Tack för din insändare! Glädjande nog utövar allt fler barn och unga många olika idrotter. Det är många föreningar som vill vara i de attraktivaste idrottsanläggningarna i kommunen och det är särskilt stor efterfrågan i våra ishallar. Vi har nu tagit fram en modell för fördelning av istider tillsammans med både konståknings- och ishockeyföreningarna.

Annons

"Livsmiljö Gävle har inför den här säsongen fört en dialog med konståkningsföreningarna och i samråd ändrat hur vi fördelar istider."

Bild: Arkivbild

Annons

Det finns nu tydliga regler för att på bästa sätt tillgodose föreningarnas önskemål så rättvist som möjligt. Det är regler som tar hänsyn till barnets ålder samt tider och tillgång på ishallarna.

Livsmiljö Gävle har inför den här säsongen fört en dialog med konståkningsföreningarna och i samråd ändrat hur vi fördelar istider. Det är för att möta konståkningsföreningarnas behov och för att inkludera barn och unga som inte är på tävlingsnivå. Det är i enlighet med Gävle kommuns idrottspolitiska program. Tidigare år har endast licensierade tävlingsåkare legat till grund för beräkning av antalet träningstider hos konståkningsföreningarna.

Vi är medvetna om att det är många föreningar som vill ha fler tider i våra ishallar. Livsmiljö Gävle arbetar aktivt för att förbättra föreningars möjligheter att utöva sin idrott. Vi har regelbundet dialoger med föreningar för att hitta bättre och rättvisa lösningar.

Vid eventuella frågor och funderingar, hör gärna av er till Livsmiljö Gävle. Du når oss via kundtjänst 026-17 80 00.

Livsmiljö Gävle

Gävle kommun

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan