Annons

Annons

Annons

Simning

Läsartext
Medaljer till Gävle Simsällskap på junior-SM

Den 23-27 november simmades SM/JSM i simning på Eriksdalsbadet i Stockholm.

Gästrikesimmarna firade fina framgångar med bland annat dubbla junior-medaljer till Hugo Swanson.

Text

Detta är en läsartext.

Bild: Foto: Privat

Annons

Tävlingen arrangerades av Svensk simidrott och simklubben Neptun. I SM finns endast två klasser JSM för juniorer 13-19 år och SM för alla simmare 13 år och äldre.

På förmiddagspassen simmas försöken och JSM finaler. De 8 snabbaste i varje gren simmar sedan A-final och de på plats 9-16 simmar B-final på kvällspasset.

Hugo Swanson 16 år simmandes för Gävle Simsällskap hade fina framgångar. Han satte nya personliga rekord i flera grenar och tog även hem två medaljer i JSM. Hugo tog en silvermedalj på 200 medley och bronsmedalj på 50 bröstsim. På 200 medley simmade han A-final i SM och tog där hem en 6:e plats. Mycket bra simmat av Hugo som har flera år kvar som junior.

Annons

Annons

Klubbkompisen Sebastian Stolt även han 16 år simmade JSM i kortbana för första gången. Han fixade detta galant och satte två nya personliga rekord på 100 och 200 bröstsim.

Astrid Lönn 14 år simmandes för Harnäs Skutskärs Simsällskap simmade 50, 100 och 200 ryggsim. På 100 rygg blev det ett nytt personligt rekord och B-final simning. På 50 rygg blev hon 7:a i JSM och även där räckte tiden till en B-final simning. Astrid har framtiden för sig då hon fortfarande har många år kvar som junior.

Dessa duktiga simmare och några till Gästrikesimmare tränar nu vidare inför Sum-Sim Riksfinal som simmas i Helsingborg 16-18 december.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan