Annons

Annons

Annons

Hamrånge

Inga-Lill tankade – sedan lade bilen av

Efter att Inga-Lill Meijer i Bergby tankade sin bil under helgen började den att krångla. Först förstod hon inte varför, men hon misstänkte att det kunde vara något med bensinen i 95-pumpen på Qstar i Hamrånge.

Text

Under onsdagen stängdes pumparna och tekniker från Qstar har varit på plats för att ta bränsleprover.

Att det var något som var fel märkte Inga-Lill när hon körde bilen och det luktade lite. När hon senare under helgen försökte starta bilen lade den av, gång på gång.

– Jag provade flera gånger men den startade inte. På kvällen startade den efter mycket om och men, men då liksom bubblade det och rykte det av bilen, säger hon.

Annons

– Något är ju fel. Det kan inte vara slumpen när vi är så många som drabbats, säger Inga-Lill Meijer i Bergby. Foto: Privat

Bild: Christina Löfving

Inga-Lill vågade inte köra och tog kontakt med bilverkstaden i Bergby. Det visade sig att många bilägare redan hört av sig till dem med liknande problem.

När hon pratade med en kompis visade det sig att även hon haft samma problem. Och sedan dess har hon pratat med ännu fler som drabbats.

Annons

– Jag vågar inte köra bilen. Något är ju fel. Det kan inte vara slumpen när vi är så många som drabbats.

Det ramlar in drabbade bilägare. Det visade sig att vi alla har tankat bensin på samma ställe.

Inga-Lill Meijer skrev ett inlägg i en lokal facebookgrupp och kommentarerna haglade in. Hon tycker att det är viktigt att ta upp och belysa problemet, och gensvaret visar att hon inte är ensam.

– Det ramlar in drabbade bilägare. Det visade sig att vi alla har tankat bensin på samma ställe. Men jag har också pratat med flera som tankat där utan att få några problem. Det kan ju ha att göra med att de har nyare bilar, säger Inga-Lill.

Hon har själv tagit kontakt med Qstar och uppmanar andra som drabbats att göra detsamma.

Qstar uppmanade henne att skaffa bärgare för att ta bilen till en verkstad för att göra ett bränsleprov.

– Men nu är vi ju så många drabbade. Det finns inte verkstäder så att det räcker till för att ta bränsleprov på alla här, säger Inga-Lill.

Annons

"I dag på morgonen stängde vi av både bensin- och dieselpumpen på stationen Qstar Hamrånge efter att fått indikationer att något hade hänt. Vi har skickat dit tekniker som tagit bränsleprov och inväntar nu svaren från proverna" skriver Ann-Sofi Magnusson, marknads- och kommunikationschef på Qstar, i ett mejl till tidningen.

Enligt Ann-Sofi Magnusson har det inte skett någon förändring på bränslet sedan införandet av E10 som blev ny standardbensin under sommaren 2021.

"Har man tankat på Qstar Hamrånge inom perioden 28-30 november och upplever problem med sin bil kan man kontakta vår kundtjänst", skriver hon i mejlet.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan