Annons

Annons

Annons

Älvkarleby

Läsartext
SPF Laxen for åt Hälsingland

Den 22 november åkte SPF Seniorerna Laxen med Sundbergs Buss till aktiviteter i Hälsingland. En viss oro kändes dagen innan då vinterns första snöoväder drog in över mellansverige, en oro som snabbt försvann då resan genomfördes i ett julkortsliknande vinterlandskap till största delen i solsken.

Text

Detta är en läsartext.

Första anhalt var Majas Café i Rengsjö där kaffe och smörgås var framdukat. För den som var intresserad av att handla presenter och inredning var det bara att välja i flera våningar. Det fanns hur mycket som helst av saker som man egentligen inte behöver. Nästa stopp var hos Växbo Lin som grundades 1990 och som sedan tio år ägs och drivs av Hanna och Jacob Bruce tillsammans med 14 anställda. Mycket spännande att vandra runt bland högljudda vävmaskiner, det är fascinerande att se med vilken hastighet maskinernas alla delar rör sig. Fabriksbutikens alla varor där linet är huvudperson fick naturligtvis ett besök och många vandrade tillbaks till bussen med påsar det stod Växbo Lin på.

Annons

Annons

Jacob Bruse visade hur varpning går till.

Bild: Privat

Lunch intog vi på Växbo Krog, där kocken Per Johansson hade tillagat en helt underbar hälleflundra med smörsås, där smöret var kolgrillat, en alldelas underbar lunch i vacker miljö. Sista uppehåll på resan var i Bollnäs hos Mobacke trädgårdscenter. Sedan 16 år har man där en utställning med amaryllisar i olika miljöer. I år var temat 1920-talet med olika tidstypiska rum där 1 500 amaryllisar ingick i inredningen och som arrangerats på olika sätt. En helt fantastisk upplevelse som är svår att beskriva, den måste ses. Vi var med om en mycket trevligt arrangerad resa med många bestående intryck.

En av alla interiörer från Mobackes amaryllisutställning.

Bild: Privat

Hans Friskman

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan