Annons

Annons

Annons

Styrkelyft

Läsartext
Rekordslakt av Hofors Lyftarklubb på veteran-SM

Det är inte bara nyblivna Europamästaren Eddie Berglund som imponerar i Hofors Lyftarklubb.

Elva svenska rekord, fyra guld och två silver blev facit när sex starka män och kvinnor från Hofors Lyftarklubb åkte ner till Malmö för att kämpa på Svenska veteranmästerskapen i klassisk styrkelyft och bänkpress.

Text

Detta är en läsartext.

Monika Norberg svenskt rekord i marklyft 157,5 kg

Annons

I veteranstyrkelyft tävlar man i olika ålderskategorier där de olika åldersklasserna indelas i M 1 ( 40-49 ) M2 ( 50-59 år) M3 ( 60-69 år ) och M4 ( 70 år och uppåt ).

Först ut på lyftarpodiet var Monika Norberg ( M3 ) tävlandes i klassen + 84 kg. Monika vann klassen och satte två nya svenska rekord. I bänkpress med vikten 80,5 kg och i marklyft men vikten 157,5 kg. Totalt i de tre grenarna knäböj, bänkpress och marklyft så fick Monika sammanlagt ihop 348 kg.

Annons

Så var det dags för Christer Fahlen ( M3) att göra SM debut. Gjorde sin första tävling tidigare i höst för att kvala till SM och nu tävlade han i klassen 120 kg. Christer gjorde en helt galant tävling satte nytt personbästa i marklyft med vikten 220 kg och tog SM guld med det sammanlagda resultatet 520 kg.

Yngve Gustafsson svenskt rekord i marklyft 245 kg

Annons

Trea ut att tävla var Yngve Gustafsson (M3). Yngve som är tävlingsåldermannen i gänget gjorde sin första redan 1979 och tävlar i klassen +120 kg. En krånglande höft gjorde att Yngve inte kunde gå för fullt men ett nytt svenskt rekord i marklyft med vikten 245 kg och SM silver sammanlagt på resultatet 535 kg blev facit denna gång. Första tävlingsdagen sista tävlande var Carin Gustafsson (M2). Carin som även hon tävlat under många år med mängder av SM medaljer tävlar i 69 kg-klassen. Carin gör en jättebra tävling med 8 godkända lyft av 9 möjliga. Får ihop ett sammanlagt resultat på 340 kg och tar SM silver. Ska bli spännande att följa Carin nästa år då hon går upp i M3- Hon är bänkpress-specialist och har där klara chanser att sätta världsrekord.

Lars Berglund högst upp på pallen med SM guld och 8 nya svenska rekord

Andra dagen och först ut är Lars Berglund (M2). Lars är farbror till Eddie Berglund så helt klart sitter styrkan i generna. Lars utför en fantastisk prestation sätter 9 godkända lyft av 9 möjliga och inte mindre än 8 nya svenska rekord. Två stycken i knäböj med 220 kg i topp, två stycken i bänkpress med 155 kg i topp, ett i marklyft på 240,5 kg och tre stycken i det sammanlagda resultatet med 615 kg som slutvikt. Det är bara att lyfta hatten av till Lars för en riktigt ” bra dag på jobbet”. Sist ut men inte minst är Nicklas Karlsson (M2) tävlar i 120 kg klassen. Nicklas kämpar ihop finfina 590 kg och vinner klassen med råge.

Yngve Gustafsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan