Annons

Annons

Annons

Klappakuten 2022

Klappakuten på onsdag! Så mycket har vi fått in hittills

På onsdag är det dags för Klappakuten.

Insamlingen har redan dragit igång och 19 500 kronor har kommit in.

– Genom att bidra med en slant till en julklapp kan du göra stor skillnad för en barnfamilj som har det ekonomiskt riktigt svårt, säger Gefle Dagblads chefredaktör Katarina Ekspong.

Traditionen att samla in julgåvor till behövande Gävlefamiljer fortsätter. Onsdag den 7 december finns Klappakuten på plats i Gallerian Nian redo att ta emot ditt bidrag.

Klappakuten är i år ett arrangemang av Gefle Dagblad i samarbete med Matakuten, Basket Brigade och Gefle IF:s satsning "Ett bättre Gävle".

Tidigare år har vi välkomnat paketinlämning men i år finns önskemål om att i stället bidra med presentkort eller en summa via swish för att underlätta hanteringen. För de insamlade pengarna köps sedan presentkort som delas ut till barnfamiljer.

– Presentkort ökar möjligheten för familjerna att faktiskt ge sina barn de presenter de önskar sig eller behöver. Vi tycker att det blir både bättre och enklare för alla parter, säger Katarina Ekspong och fortsätter:

Annons

– Det kan vara valfri liten summa, men innebär att fler barn får presenter helt enkelt. I dessa ekonomiska tider är behoven extra stora.

Annons

Mellan klockan 15.00 och 19.00 kommer vi att finnas på plats inne på Gallerian Nian. GD:s maskot Tjäder Väder planerar att dyka upp för att mingla med barn och vuxna och lite senare under eftermiddagen bjuder Gävleduon Markus & Michaela på musik.

Alla som kommer förbi och bidrar till presentkort får även ett julkort med tjädermotiv. Från GD:s håll kommer chefredaktör Katarina Ekspong, ledarredaktör Karin Bergkvist och redaktionschef Per Bäckström finnas på plats.

Här är ett av alla julkort som kommer att delas ut på onsdag.

Det är faktiskt Karin Bergkvists mamma Inger Bergkvist som designat julkorten. Inger – som gick bort 2019 – arbetade många år på Gefle Dagblad. Hon var kanske mest känd som Tjäder Väders mamma men tecknade mängder av annat till GD också. Bland annat alla de julkort som Tomten i Tomtebo skickade.

– Inför Klappakuten gick vi igenom pärmvis med Tjäderteckningar och trots att vi vet hur duktig hon var häpnade vi ändå över mängden fantastiska teckningar, inte minst de med jultema. Vi är så stolta och glada över att hennes fina bilder blir julkort igen , säger Karin Bergkvist och fortsätter:

Annons

– Mamma brann också för samhällets svaga, något som syns i många av hennes teckningar och tyckte att det var viktigt att ge till dem som inget har. Det gör det extra roligt att Tjäder Väder-julkort delas ut till dem som bidrar.

Vill du swisha ditt bidrag redan nu så gör du det till detta nummer. Märk betalningen med Klappakuten:

Matakuten: 123 616 03 78

Inger Bergkvist tecknade under många år på Gefle Dagblad en ny tjäder varje dag med anknytning till något aktuellt.

Bild: Sofia Kalmeborg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan