Annons

Annons

Annons

Innebandy

Rudd tillbaka från sjukdom: ”Har varit jävligt jobbigt”

I GGIK:s första seger som kom borta mot Linköping saknades storstjärnan Alexander Rudd på grund av sjukdom.

När man tar emot nästjumbon AIK är han tillbaka.

– Det var jävla skönt att de vann, jag får stanna hemma oftare, skämtar Rudd.

Text

Efter första segern – nu kan du se GGIK:s matcher direkt på GD

Han säger hej och snörvlar högt precis innan jag ska fråga om han är tillbaka inför AIK-matchen på onsdag.

Då skrattar han och säger:

– Haha, ja jag ska spela. Jag är bara beroende av nässpray.

I lördags fick han se sitt lag vinna sina första poäng i förlängningen mot AIK.

–Det är klart det är tråkigt att inte vara med. Det är inte roligt men det har gått sjukdom i laget, många har varit sjuka, nu var det min tur. Skönt bara en match. Men segern var viktig, ett steg i rätt riktning.

Annons

Bild: Amelia Mauritzon

Annons

December är en riktig ödesmånad för GGIK där man enbart möter lag på undre halvan och där man måste plocka så mycket poäng man bara kan.

GGIK:s lagkapten Oskar Strand Söderholm underströk vikten av december för laget i en intervju med Sporten förra veckan. Men sa också att bara det kommer en seger så kommer självförtroendet med den.

Hur viktigt var det att vinna redan i första matchen inför fortsättningen av december?

– Vårt självförtroende har varit riktigt dåligt. Det har känts som att vi inte tror på det själva. Det är väldigt viktigt inför de matcher som kommer, mot AIK blir det verkligen vinna eller försvinna.

– Vi har ofta varit med i två perioder. Jag vet inte om det har med självförtroende att göra. Men ser man på Falun hemma och Kalmarsund borta så kan vi utmana om vi spelar på 100. Det är ofta i slutet och i tredje som vi tappat. Och när man förlorar så många blir det svårjobbat.

Frustrationen hos Rudd har funnits där, nu hoppas han att man klivit på vinnartåget och att det får fortsätta rulla genom december.

Bild: Martin Andersson

Ni har bara tränat tre pass i veckan fast ni är ett lag i högsta serien. Hur viktigt är det att ni nu ökat på till fyra?

– Det är viktigt, och att vi har fått in ett fyspass med Maria (Apel). Spelar man bara blir man seg, man behöver styrka att bygga upp musklerna för att kunna formtoppa om man bara tränar innebandy. Det skulle jag säga varit viktigt att vi lagt in extra pass.

Annons

Annons

Tycker du att det är oseriöst att ni bara tränat tre gånger i veckan?

– Det är mindre än vad jag är van vid. Men man kommer från där man kommer, ska man jämföra med Storvreta där alla är betalda på olika många procent så kan flera vara lediga från jobbet några timmar per dag. Den möjligheten finns inte här, det blir sena kvällar för många. Det finns förklaringar, men självklart vill vi träna så mycket som möjligt. Både jag, grabbarna och föreningen vill allt men det måste finnas resurser.

Inför säsongen berättade Rudd om beslutet att skriva på för GGIK och att det skulle bli en utmaning för honom att gå från att spela i vinnande lag, till att spela för kontraktet med en nykomling.

Hur har det varit att förlora så många matcher på rad, det är du inte van vid?

– Det har varit jävligt jobbigt, jag var inställd på det men det är svårare att hantera än vad man tror. Uppehållet kom lägligt för mig och laget, då var vi djupt nere. Nu har vi har ny energi och Lennart (Liljedahl) kom in i laget bra.

Du i spetsen, tillsammans med några andra stjärnor i laget förväntas leda truppen, hur tycker du att det varit?

– Jag trivs med det, jag har nån nivå kvar i mig, den lägger jag i nu. Jag har varit bra men varit lite upp och ner, jag måste hitta en lite jämnare nivå tycker. Det har varit svårt att inte ha så mycket boll, att mitt lag inte är spelförande, det är en omställning. I vissa matcher har det varit svårt att komma in i matchen. Ibland känns det som att man knappt rört bollen efter två perioder, min utmaning är att komma in i matcherna bättre.

Annons

Annons

Vad blir viktigt i måstematchen mot AIK?

– Att få en bra start och kunna bygga på det. I många matcher har vi släppt in flera i början och sedan tvingats jobba i uppförsbacke. Starten blir viktig och sen att vi kan hjälpa Felix i målet. Försvaret är vår akilleshäl, vi kan inte släppa in nio mål varenda, då kan vi inte vinna.

Ett kuriosa om Alexander Rudd är att han inne bara gillar innebandy, utan även bandy. Vid varje intervjutillfälle vill han gärna prata om SAIK.

– Skriv att jag hejar på SAIK, alltid. Jag kollar alltid på deras matcher om vi inte spelar själv.

Du ser från och med nu alla Gävles matcher på vår sajt. Först ut blir mötet med AIK hemma, se matchen här.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan