Annons

Annons

Annons

Gävle

Läsartext
Gävle Gille på besök i Gävle hamn

I november besökte Gävle Gilles medlemmar Gävle hamn och blev där informerade om hamnens utveckling av hamnens vd Fredrik Svanbom. Gillet fick sedan en fin guidad tur runt i hamnen och Lisa Nordin stod för en informativ rundtur i bussen.

Text

Detta är en läsartext.

Turen avslutades hos Dewatech där en av företagets ägare, Martin Björkgren, tog emot, informerade och visade runt i anläggningen. Dewatech tillhör världsledarna på rening av förorenat vatten och andra förorenade vätskor. I denna anläggning tar företaget emot cirka 1600 tankbilar per år, av förorenat vatten, och renar detta till så fint vatten att det kan släppas ut i inre fjärden.

Annons

Från samlingen i Gävle hamns styrelserum där Gävle Hamns vd Fredrik Svanbom informerade om hamnens utveckling genom åren.

Bild: Privat

Annons

På grund av visningen uppkom en diskussion bland de närvarande om man verkligen ska använda vårt fina dricksvatten till annat än att dricka och använda till livsmedelsproduktion. I dag används även vårt dricksvatten till snökanoner, istillverkning på hockeyplaner, spolning och rengöring av gator och torg, tvätt av bilar, bevattning av gräsmattor med mera. Borde det inte finnas ytterligare en vattenledning till allt detta med lite enklare renat vatten. Frågan är ställd.

Kranar i Gävle hamn.

Nästa medlemsmöte blir i januari/februari. Gävle Gille tackar guide och informatörer i Gävle hamn för denna intressanta eftermiddag.

Kenneth Bognesand

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan