Annons

Annons

Annons

Bilsport

Kalle omvald som ordförande i Sandvikens Motorklubb

Ett mycket lugnt årsmöte vid Sandvikens Motorklubb har hållits, där alla valbara platser omvaldes.

Ordförande Kalle Andersson omvaldes på ytterligare ett år.

Gänget från Sandvikens MK som det gått bra för på olika tävlingsbanor i olika grenar. Bakre raden: Patrik Greis, Magnus Lövgren, Daniel Edman, Conny Göransson, PeO Berglund, Josefin Lövgren, Jari Liiten och Annika Forsberg. Framtill: Ivan Edman (son till Daniel Edman) och Dag Lundqvist. Oskar Sundell skulle även han varit med i detta gäng, men låg sjuk hemma. Foto: Caj Abrahamsson

Annons

Även tre styrelseledamöter omvaldes, och för dem gäller två år. Det var Jan-Olov Nyman, Linnea Backman och Stefan Frisk. Dessa har platserna Vice ordförande, kassör och ledamot. Även styrelsesuppleanterna Pär Pettersson och Stig Björnmyr omvaldes på ett år. Revisorerna Tomas Forsberg och Tomas Brodin omvaldes för en tid av ett år liksom revisorsuppleanterna Per och Irene Bergström. Valberedningen som bestod av Markku Kangas och Göran Widlund hade gjort ett bra jobb, och får åter förtroende ett år till.

Annons

Annons

I verksamhetsplanen för kommande år står bland annat att arrangera rallyt ”Vinterpokalen” 18 februari och att även i år genomföra ”Motorsalong” i Göransson Arena 12-13 maj, samt en klubbtävling i höst. Ungdomsträning och notläsning tränas bra med klubbens Rallysimulator, och mycket, mycket mera.

Som avslutning på mötet i Folkets Hus primerades de som lyckats bäst i olika bilsportgrenar med blommor och kuvert innan två personer klev fram och berättade om sina förehavande i dåtid och nutid, det var Per Tjerneld och Jari Liiten.

Pelle Tjerneld berättade hur han började med rallyåkning, och där var det mycket roliga episoder som kom fram och även i hans tid som stallchef inom ”Opel Team Sweden” både i Sverige och utomlands. Jari som nyligen varit i Frankrike med landslaget som ensam rallyförare, och det strax efter SM-finalen som slutade med skrotad bil, för hans del. En ny bil byggdes på en och en halv vecka. Det var jobb dygnet runt och dessutom vara byggd för asfalt.

”Lite” olika regler mot att åka SM. Till exempel 5 000 kronor i böter för att det fattades en dekal på batteriet med mera. Tävlingen gick dock bra.

Caj Abrahamsson/Läsartext

Per Tjerneld i berättartagen, mycket som hänt både honom själv och andra. Foto: Caj Abrahamsson

Annons

Jari Liiten berättade om hur det var att tävla på landslagsnivå i Frankrike. Foto: Caj Abrahamsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan