Annons

Annons

Annons

Gävle centrum

Minnesord: Vi minns Leif med tacksamhet och glädje

Leif Dahlqvist föddes i Gävle och avled i Höör den 19 november 2022, kort tid innan sin 74-årsdag. Han efterlämnar närmast sin maka Lone, sonen Jacob med hustru Carina samt barnbarnen Jesper och Ebba.

Text

Det är med stor sorg och saknad vår gode vän Leif alldeles för tidigt lämnat oss. Han var omtänksam, varm, glad och positiv. Leif var också mycket utåtriktad och hade alltid nära till skratt.

Leif Dahlqvist.

Bild: Privat

Annons

Efter uppväxt och skolgång i Gävle inledde Leif sin långa karriär inom shipping på Andersson & Lundqvist i Gävle. Därefter följde anställningar på Sealand Services Inc. med placeringar i Stockholm, Göteborg, Dubai, Rotterdam och Malaga. År 2002 anställdes Leif på APL (American President Lines) och arbetade i Göteborg, Köpenhamn och Uxbridge i England. Efter sin långa internationella karriär inom shipping bodde Leif och Lone i Spanien och Skåne.

Annons

Leif var tidigt aktiv i Gefle Segelsällskap som kappseglare i sin Int. 5 m-jakt Gullmar III. Han satt även i styrelsen för GSS under en tid. Andra stora intressen var utförsåkning och golf.

Trots att Leif det senaste året var drabbad av sjukdom var han entusiastisk och positiv med sitt goda humör i behåll. Leif var en mycket god vän som även under de många utlandsstationeringarna höll kontakt med sina vänner i Sverige.

Vi minns Leif med tacksamhet och glädje och önskar honom ”fair winds and following seas”.

Våra varmaste tankar går till hans familj.

För vännerna genom

Mats Hultman

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan