Annons

Annons

Annons

Bangolf

Läsartext
Framgångar för bangolfare från Bergslagens Bangolfförbund

Den andra deltävlingen, av tre, i Top-10 i bangolf inomhus i Eskilstuna spelades under förra helgen. Bergslagens Bangolfförbund som består av klubbar från Gästrikland, Dalarna och Västmanland hade hela 16 spelare på plats.

Text

Detta är en läsartext.

Tävlingen spelas i fyra handikappklasser där A-klassen är den bästa. Efter deltävling tre får varje spelare i respektive klass räkna de två bästa deltävlingarna och de totalt tio bästa i varje klass går vidare till finalen i april.

I A-klassen hamnade Hoforsbördige Rasmus Bergqvist, Skoghall, på en sjunde plats med sina 65 slag. Bäst i B-klassen lyckades Stig Högkvist, Hammarby som med sina 76 slag hamnade på tionde plats, ett slag bättre än Stig Westerberg, VK-78, Rikard Sjölund, Hammarby samt Stig Pettersson, Stora Tuna som alla behövde 77 slag. Patrik Wessling, Ålbron hamnade på 20:e plats med 81 slag. 96 slag för Christian Modén, Hofors räckte till en 33:e plats.

Annons

Annons

Segraren i C-klassen Lars Rehn, Ludvika.

C-klassen vanns av Lars Rehn, Ludvika med 71 slag. På fjärde plats hamnade Bertil Andersson, Hammarby med 74 slag tätt följd av Benny Eriksson, VK-78 med sina 77 slag som belönades med en femte plats. Anders Landström, Hofors kom på 12:e plats med 88 slag, två slag före Lars-Olov Lind, VK-78 med 90 slag och placering 13. Unge Albin Leanders, Hofors fick ihop 97 slag och det räckte till en 17:e plats. Åke Lundberg, VK-78 blev med sina 101 slag 21:a i C-klassen.

Ytterligare en segrare från Bergslagen hittar vi i D-klassen där Lennart Engström, Ludvika segrade med sina 83 slag, tio slag före Tage Westerberg, VK-78 på en andra plats. Conny Larsson, Ålbron låg trea efter första varvet men tappade lite på andra varvet till en slutlig åttonde plats med 98 slag. Birgitta Lundgren, Stora Tuna hamnade med sina 98 slag på en sjätte plats. Unge Filip Lindberg, Hofors hamnade på en 14:e plats med sina 105 slag.

Den tredje och sista deltävlingen spelas 19 mars 2023 och finalen går av stapeln 15-16 april 2023. Inomhusspelet i Munktellarenan i Eskilstuna är en mycket bra uppladdning inför nästa års Oldtimers-SM som spelas i Hofors den 12-16 juli. SM-deltagarna får en chans att spela in sig på Hofors banor i den nationella tävlingen som arrangeras av Hofors BGK den 28 maj 2023.

Lars-Olov Lind

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan