Annons

Annons

Annons

Gävle centrum

Läsartext
Julfest med gröt, skinksmörgås och underhållning

Rpg har haft julfest onsdag 7 december i Betlehemskyrkan och över ett 50-tal medlemmar hade kommit för att delta och lyssna till rektor för Hedvigslundskyrkans förskola Christer Stenberg.

Detta är en läsartext.

Bertil Sjöberg hade svårighet att få tyst på det glada sorlet, men till slut fick han inleda med några verser ur Bibeln om julens evangelium, ordförande Tord Gillving hälsade både gäst och medlemmar välkomna. Sedvanlig gröt och skinksmörgås med strykande åtgång, kaffe och kaka i trevlig gemenskap avnjöts.

Christer Stenberg stod för underhållningen.

Bild: Privat

Annons

Annons

Christer var en riktig estradör och raljerade med sin härkomst från Hälsingland och den speciella dialekten därifrån. Egna sånger till gitarr och kåserier om livet i stort varvades med varandra i ett härligt tempo och glättig ton och framförande. Många igenkännande skratt hördes, matsmältning och humör förbättrades vid hans humoristiska ton. Kaffe med efterföljande gratislotteri avslutade samvaron. Alla hade fått en gratislott som blivit utbytt mot tävlingen "gissa vikten på skinkan" och första pris var skinkan fint paketerad i en Utnorakasse tillverkad av Britt Sjöberg. Flera julpsalmer sjöngs och även avslutade vår samvaro med tack till alla medverkande och önskan till alla om En god jul och Ett gott nytt år!

Över ett 50-tal medlemmar hade kommit för att delta när Rpg hade julfest.

Bild: Privat

Benitte Rundberg, styrelseledamot i RPG och tillika volontär via Korskyrkan Gävle vädjade om hjälp till Ukraina med varma kläder, kängor, filtar, hygien- , förbandsartiklar, med mera. Transport sker i januari från Erikshjälpen i Gävle. Packa i kartonger, ej plastpåsar.

Ingalill Ansgar

Ingmari Olofsdotter foto

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan