Annons

Annons

Annons

krönikaChefredaktörens krönikor

Katarina Ekspong
Chefredaktören: God läsning önskar jag er alla i jul!

Gefle Dagblad har laddat med mycket läsning till storhelgerna – både mjuk, roande, nostalgisk och starkt berörande.

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Äntligen jul! Eller nej, nu är den här …

Oavsett vad du tycker är du inte ensam om det. Julen kan vara en varm, berörande och ofta väldigt familjär högtid. Njut av det om du har det så.

För en del blir julen svår.

Katarina Ekspong, chefredaktör Gefle Dagblad

Bild: Anna Höglund

I dag skriver Elizabeth Forsmark om den ukrainska flyktingfamiljen Abbasian-Chiypesh som lämnat ett fasansfullt krig där deras hus träffades av ryska raketer. Nu bor de på ett flyktingboende i Gävle, men nästa år hoppas de fira jul hemma i Ukraina.

Vi har också intervjuat tvillingsystern till kvinnan som dog när en hel familj miste livet i en våldsam villabrand i Sandviken. Hon berättar om det svåra året efteråt och om smärtan inför storhelgerna som väntar. Artikeln publiceras på gd.se och E-tidningen ett år efter branden den 25 december.

Annons

Annons

Juldagen och annandagen finns tidningen som vanligt endast digitalt, som E-tidning, samt givetvis på gd.se och i appen.

Nästa papperstidning kommer den 27 december. I mellandagarna startar vi en ny artikelserie med särbegåvade barn i fokus. Hur kan det vara ett problem, undrar många? Läs så får du svar. Vi intervjuar också Region Gävleborgs nye starke man, Patrik Stenvard, M. Han berättar om hur det känns att starta med en nationell kritikstorm mot sitt nya styre efter den stoppade lucian i fullmäktige.

Senare kliver vi in i nyrenoverade stadshuset och vi pratar med en parterapeut, kulturredaktör Kristian Ekenberg skriver en årskrönika, reporter och fotograf Annakarin Björnström samlar året i bilder och Anders Sundin skriver historia – om när Domus kom till stan. Bland annat.

I Gefle Dagblads paket finns helt enkelt läsning. I julaftonens pappers- och E-tidning finns reportage, korsord för att roa, nostalgibilder från gamla jular och flera krönikor så att tidningen kan räcka lite längre. På gd.se skrivs som alltid dessutom senaste nytt.

Själv är det så här dagen före jul, när detta skrivs, fortfarande rätt oklart hur min egen blir. Liksom hos så många i Gävleborg, Sverige och i världen härjar sjukdom. Ja, i mitt fall inget allvarligt alls men den har förhindrat julklappsinköp, städning, pyntande, bak och matlagning. Det vill säga allt juligt. Lite jobb mellan soffliggandet är allt jag orkat med, liksom min man.

Eftersom det tillhör mitt yrke att drivas av deadlines är jag sällan ute i god tid, så i år får vi kanske ett något sparsmakat firande ...

Om jag får gissa kommer ändå något vara alldeles som vanligt: traven av fyrkantiga bokpaket under granen och tidningens julquiz som familjeunderhållning till frukostgröten.

Jag önskar även dig riktigt god läsning i jul!

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan