Annons

Annons

Annons

Brynäs

Läsartext
En ny sevärdhet i Stenebergsparken

2018 fick Lions Club Gävle Norra överta bangolfbanan i Stenebergsparken från Bangolfklubben VK-78, vilken också driver den nyligen ombyggda banan i Boulognerskogen. Klubbarna har fortfarande god mycket kontakt med varandra och sommaren 2022 genomfördes ett seriespel på filtbanorna i Steneberg som innebar att VK-78´s 5-mannalag tog steget upp i div 1 inför nästa sommar.

Text

Detta är en läsartext.

– Inför varje år försöker vi med små förändringar öka intresset från allmänheten att besöka Stenebergsparken för ett parti bangolf eller bara en fika eller glass, säger Bruno Ahlqvist som är ansvarig för banan. Högre omsättning hos oss innebär mera pengar till vår ideella hjälpverksamhet som i huvudsak inriktar sig på barn och ungdom, fortsätter Bruno.

Motivet på container växer fram.

Bild: Privat

Lions-klubben ser fortfarande en stor förbättringspotential i hela parkens utbud. En fördel är att det i somras öppnade en restaurang i direkt anslutning till parken efter många års byggnadsarbete.

Annons

Philip slutför motivet på containers kortsida med motiv från Lions emblem.

Bild: Privat

Annons

Under hösten har vi i samarbete Kulturskolan och Brynjans ungdomsgård lycktas utsmycka vår förrådscontainer med konstnärlig graffiti som ersätter det klotter som funnits alltför länge. Det är konstläraren John Rydberg åtagit sig att lära ut grunderna i graffitimålning på Brynjas ungdomsgård. Efter övningar i ungdomsgårdens källare har John tillsammans med eleven Philip utsmyckat de sidor som vetter mot parken. Genom John Rydberg frågar vi Philip vad han tycker om idén.

”Jag tycker att idén utvecklats till en jätterolig händelse att få delta i. Jag hade aldrig gjort något liknande tidigare även om jag kände till graffiti och det var så kul att få bidra till utsmyckningen av parken. Jag har lärt mig om bakgrunden till konströrelsen men också om tekniken vilket har gett mig en helt ny syn på konst överlag”.

Övningsresultat från Brynjan.

Bild: Privat

Vad var den största utmaningen och hur ser du på en eventuell fortsättning?

”Innan hade tanken aldrig ens slagit mig att göra det själv. Tack vare John har jag fått upp ögonen för konstformen. Det svåraste med själva måleriet av containern var värderutmaningarna och den korrugerade plåten. Jag ser fram emot att ta vid arbetet till sommaren och få slipa min teknik och utveckla mina kunskaper”, avslutar Philip.

Annons

Annons

Lions-klubben nästa önskan vad gäller ökad attraktivitet som ett utflyktsmål är en offentlig toalett värd namnet, fortsätter Bruno. Hittills har kommunen varje sommar ställt ut ett enkelt torrdass, som många inte vill besöka. En vattentoalett av den typ som finns vid lekplatsen i Stadsträdgården och vid förvaltningshuset i centrum är efterlängtad. Lions har lämnat förslag om detta till kommunens samhällsbyggnadsförvaltning och hoppas på ett positivt svar.

Bruno Ahlqvist

Lions Club Gävle Norra

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan