Annons

Annons

Annons

Skutskär

Skutskärsbo döms till fängelse – för 18 brott

En man i Skutskär åtalades i december för flera brott där han bland annat misstänktes ha haft vapen, flera patroner, dynamitsprängämne och hundratals gram cannabis i ett förråd.

Nu har domen fallit.

Text

Mannen, som är i 30-årsåldern, uppmärksammades under slutet av september 2022 då han bar ammunition när han kontrollerades av polis.

Två dagar senare genomförde polisen en husrannsakan hemma hos mannens kompis, som även han tidigare var misstänkt för brott, och där hittades nycklar till ett källarförråd. Nycklar som den nu dömde mannen även hade.

I källarförrådet fanns flera kriminella saker. I en hink på golvet påträffades inte bara tvättmedel utan även nära 200 gram narkotika. I en trälåda hittades ett dubbelpipigt avsågat hagelgevär, ammunition samt flera olika patroner.

Annons

Annons

I källaren fanns dessutom sprängmedel i form av dynamit.

En man i 30-årsåldern döms nu för totalt 18 brott. Påföljden blir fängelse.

Mannens DNA hittades på flera av föremålen, och i samband med det tömdes hans mobiltelefon. I den fanns flera sms som kopplas till brotten, bland annat har han mottagit ett sms med texten; "börnar förbi dig snart då, en rullad spliff 2,5 stavar staplat som ett tempel och en livlina tjack."

Där hittades även fotografier på narkotika, detta kunde sedan kopplas till den narkotika som hittades i källaren som tingsrätten anser var i överlåtningssyfte.

Mannen förnekar att han har någonting med föremålen i källaren att göra och hänvisar till att fler än han hade sina saker där. Han har även berättat att han har vänner i missbrukarkretsen som bott hos honom och att de fått ställa sina saker i förrådet. Vilka dessa personer är vill han dock inte berätta då han själv riskerar att "råka illa ut."

Att hans DNA fanns på föremålen förklarar han med att det kan ha tillkommit när han flyttat runt saker i förrådet eller alternativt att andra personer tagit saker från hans lägenhet.

Tidigare under året har mannen även kört personbil med återkallat körkort flertalet gånger. Innan färderna hade han då använt amfetamin och cannabis och hade även narkotika med sig.

Annons

Mannen döms nu för totalt 18 brott, bland annat för grov olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott, grovt vapenbrott och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Påföljden bestäms till fängelse i tre år och tre månader.

Tidigare stod även ytterligare en man åtalad för flera av brotten, han avled dock innan domen fallit och avskrivs därför från målet.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan