Annons

Annons

Annons

Brynäs säsongen 22/23

Brynäsforwarden hemma efter snöpliga slutet: ”Hoppas det vänder nu”

Brynäs forward William Strömgren är hemma igen efter JVM-äventyret, som slutade med en snopen fjärdeplats för Sveriges del.

– Tyvärr gick vi inte så långt som vi ville, säger 19-åringen.

Text

William Strömgren är hemma igen efter JVM-äventyret som slutade med en fjärdeplats för de svenska Juniorkronorna.

Bild: Daniel Sandström

Annons

William Strömgren kom med till junior-VM bland de sista spelarna i truppen. Inledningsvis fick han inte spela så mycket, men istiden ökade ju längre turneringen gick.

– Ja, från början var jag utanför laget, men jag fick jobba mig in och det gick bättre och bättre.

Sverige vann kvartsfinalen mot Finland med ett sent mål men föll på övertid mot Tjeckien i semifinal och sedan också med 8–7 i en närmast hysterisk bronsmatch mot USA.

– Det var tajt mot Tjeckien, surt att dom kvitterar med 38 sekunder kvar eller vad det var och synd att vi inte kunde plocka dom i övertiden. Sen var ju bronsmatchen lite hejvilt med 15 mål. Det hade varit ett bättre slut i turneringen om vi vunnit den såklart, säger William Strömgren.

Annons

I lördags kom han hem igen efter turneringen. Under tiden Strömgren varit borta i Kanada har Brynäs spelat sju matcher – och tagit sju poäng.

Annons

– Jag har följt så mycket jag har kunnat. Det har varit en del onödiga utvisningar har jag förstått och att vi släppt in en del enkla mål. Vi får hoppas att det vänder nu mot Leksand och Örebro denna vecka.

Brynäs hade på måndagen ännu inte lämnat något besked kring kanadensaren Kevin Roys framtid i klubben. Men inom kort kommer man att göra det, menar sportchefen Johan Alcén.

Roy har haft ett korttidskontrakt under tiden Strömgren varit på JVM. Dessutom har Brynäs värvat hem Jacob Blomqvist, så i skrivande stund har Brynäs 15 forwards och också nio backar i truppen.

– Vi får se hur Mikko ställer upp laget, jag önskar såklart en offensiv roll. Men det förhoppningsvis får jag spela och att man lär sig något nytt varje match, säger William Strömgren.

Deppigt för Jonathan Lekkerimäki, William Strömgren, Isak Rosén och Adam Engström och resten av det svenska laget i junior-VM. Det blev förlust på övertid både i semifinalen och i bronsmatchen.

Bild: SIMON HASTEGÅRD

Han fyller 20 till sommaren och har ett tvåårskontrakt med Brynäs, han kom ju precis till seriestart i höstas från Rögle. Samtidigt är han draftad av Calgary Flames i NHL.

– Jag hade kontakt med dom nu i Kanada och dom var nöjda med hur jag avslutade turneringen. Klart att man blir glad att dom tycker så. Men jag har faktiskt allra mest fokus på Brynäs nu, sedan får vi se till sommaren när man åker över på nån "camp" och så där.

Annons

Backen Samuel Johannesson, som är två år äldre än Strömgren och som också spelade i Rögle förra säsongen, har slagit igenom stort i Brynäs under säsongen. Han leder den interna poängligan med 26 poäng (7+19). Enligt Expressen ska Columbus Blue Jackets, med Josef Boumedienne som chefsrekryterare, vara intresserat av Johannesson inför nästa säsong.

Annons

– Det förvånar mig inte alls. "Samme" har varit otroligt bra i år för oss, säger William Strömgren som själv svarat för två mål och tre assist på 26 matcher.

Vad tänker du inför det läge Brynäs är i nu?

– Det gäller att vi kommer ihop som grupp och tar match för match. Vi har inte varit jättedåliga, utan det är vissa stunder i matcherna som vi kanske blir lite avslappnade, som när vi gjort mål till exempel.

Nu har Brynäs två träningar på sig att varva upp inför torsdagens hemmamöte med Leksand.

Fakta

Brynäs matcher under JVM

Frölunda (b) 2–3 sd

Oskarshamn (b) 2–6

Luleå (h) 7–4

Rögle (b) 5–8

Linköping (h) 4–3 sd

HV71 (b) 1–3

Växjö (b) 4–5 sd

► Kommande matcher

Torsdag 12 jan: Leksand (h)

Lördag 14 jan: Örebro (b)

Torsdag 19 jan: Färjestad (h)

Torsdag 26 jan: Timrå (h)

Lördag 28 jan: Malmö (b)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan