Annons

Annons

Annons

Fotboll

Glädjebeskedet: Vi sänder tio (!) matcher med GIF och SIF under försäsongen

Samtidigt som fotbollsförsäsongen närmar sig kommer nu Sporten med glädjebesked.

Fram till seriestart kommer tidningen nämligen att sända GIF:s samtliga hemmamatcher – där bland annat allsvenska Sirius och superettanlagen AFC Eskilstuna och Brage kommer på besök – samt flera av Sandvikens matcher.

– Jag är superglad över att ni vill bevaka vår försäsong på det här viset, säger GIF:s klubbchef Daniel Kraft.

Text

Under våren kommer Sporten sända totalt åtta matcher från Sandviken och Gefles försäsong.

Annons

Det råder fotbollsfeber i Gästrikland efter att Gefle IF har avancerat till superettan samtidigt som Sandviken föll på målsnöret i kvalet mot Örgryte.

Snart vankas en ny säsong full av förväntningar och då växlar Sporten upp.

Under försäsongen kommer tidningen nämligen att sända GIF:s samtliga hemmamatcher där allsvenska Sirius och superettanlagen AFC Eskilstuna och Brage bland annat kommer på besök. Dessutom sänder vi bortamötet med Sundsvall och kan därmed bjuda på sju GIF-matcher under superettan-uppladdningen.

Även SIF laddar upp för en ny säsong i ettan norra och GD kommer att totalt sända minst fyra matcher under försäsongen, bland dessa derbyt mot just GIF.

– Ända sedan den häftiga upplösningen på ettan norra har vi längtat efter att starta årets säsong med Gefle tillbaka i finrummet och SIF i ny jakt på avancemang, säger sportchefen Erik Karlsson och fortsätter:

Annons

Annons

– Att kunna sända alla GIF:s hemmamatcher under försäsongen känns extra spännande. Det blir en perfekt chans att lära känna ett gäng nya spelare och syna om superettantempot finns där inför premiären. Hur funkar Niclas Håkansson bredvid Martin Rauschenberg, är två bröder Lundin i GIF dubbelt så bra och kan nye Sollentunasnidaren Constantino Capotondi hålla i superettan?

Daniel Kraft, klubbchef för GIF ser fram emot sändningarna.

– Vi vill så klart bygga ett intresse inför seriestart och för oss är det guld värt att ni vill sända våra försäsongsmatcher, säger han.

För att se vårens sportsändningar måste du vara prenumerant på Gefle Dagblad, något du enkelt blir genom att följa den här länken. Är du redan prenumerant kan du logga in här och få tillgång till allt material på gd.se.

Samtliga sändningar kommer finnas under gd.se/livesport på matchdag, samt som repriser att se i efterhand.

Fakta

Försäsongens sportsändningar

Januari

28 januari: Gefle – Brage

Februari

3 februari: GIF Sundsvall- Gefle

11 februari: Brage – Sandviken

18 februari: Gefle – AFC Eskilstuna

25 februari: Gefle – SAIK

Mars

1 mars: Gefle – Sandvikens IF

11 mars: Gefle – Hudiksvalls FF

11 mars: GIF Sundsvall-Sandviken

15 mars: Gefle – Sirius

25 mars: Västerås – Sandviken

Med reservation för ändringar. Samtliga sändningar publiceras på gd.se/livesport på matchdag. Fler matcher kan tillkomma.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan