Annons

Annons

Annons

Årsunda

Isabelle, 21, från Årsunda söker kärleken i Love Island Sverige

Först en före detta Gävlebo i Fboy Island Sverige. Och nu en Årsunda-tjej i Love Island Sverige på en konkurrerande kanal. Det är ovanligt mycket dejtingsåpor på tv inom det närmsta och vårt spridningsområde är väl representerat.

Text

23 januari har Love Island Sverige premiär för sin tredje säsong på Sjuan och TV4 Play. Den första gick hösten 2018, då med Karin Weinacht, tidigare Gefle IF- och Sandvikens IF-spelare med i uppställningen som slutade på en fjärdeplats. Även den andra säsongen från 2019 innehöll lokalkoppling i att Högskolan i Gävle-studenten Mustafa Nihad var med.

Denna återkomst-säsong återfinner vi lokalt inslag ytterligare en gång i Årsunda-tjejen Isabelle Oskarson, 21. Detta ett år då det är mer dejtingsåpor i varmt klimat än på länge, minns bara vår senaste nyhet om att du även kan se Gävlebördige Jhon Arboleda i Fboy Island den 19 januari. Nytt om honom är för övrigt att han ska bli pappa, visar han och flickvännen Klara Elvsgrens Instagramkonton.

Annons

Annons

Isabelle Oskarsson, 21 från Årsunda är med i Love Island Sverige. Hon har dock inte sett de tidigare två svenska säsongerna, endast originalet, alltså det från Storbritannien. Hon fyller 22 år den 6 februari, alltså förmodligen då hon fortfarande är kvar i programmet.

Bild: Jakob Dahlstrom

Vi når Isabelle Oskarsson tre dagar innan hon ska sätta sig på planet till Dominikanska Republiken där Love Island Sverige spelas in. Hon kommer alltså vara på plats tio dagar innan programmet kablas ut, vilket är ovanligt, oftast är ju reality-serier inspelade långt i förväg. Till den här serien röstar tittarna om vilka som ska dejta och åka ut, i stället för deltagarna (eller produktionen) själva. Det går även att söka till att bli deltagare under programmets gång. Grunden är dock ett klassiskt format - att deltagarna kommer in som singlar vilka ska bilda par. Det vinnande paret åker hem till Sverige med 500 000 kronor.

Isabelle Oskarsson är uppvuxen i Årsunda dit hon också har återvänt nyligen efter en sejour i Göteborg. Hon bodde i Gävle under gymnasietiden men i framtiden blir det förmodligen Stockholm. Hon har merparten av sin släkt i huvudstaden varav en är ingen mindre än kusinen Vanessa Oskarsson som var med i Paradise Hotel 2017.

Deltagarna i Love Island Sverige 2023. Längst ner till höger Isabelle Oskarsson från Årsunda.

Bild: Jakob Dahlström/TV4

Varför sökte du?

– Jag ville ha ett nytt äventyr. Jag hade precis flyttat hem till Årsunda från Göteborg och behövde något nytt och ville också träffa någon. Jag kände väl att det inte gick så bra för mig så "okej, jag testar väl det, så får vi se om det går bättre för mig".

Annons

Det är lite speciellt att det inte är inspelat än?

Annons

– Ja, jag tänker att det är kul, så får man helt enkelt se vad som sker.

Från Isabelle Oskarssons utländska realityfavorit - Too hot to handle på Netflix. Här den senaste fjärde säsongen från Storbritanniens variant.

Bild: Tom Dymond/Netflix

Vad hoppas du på?

– Jag hoppas att jag ska ha kul men framför allt att jag ska hitta kärleken. Jag tar det som det kommer. Dag för dag.

Isabelle Oskarsson gjorde inte mer research innan hon sökte än att fråga kusinerna och se Love Island UK - alltså originalet.

– Så tänkte jag, "hmm, jag kör väl, jag kan ju inte förlora någonting, bara vinna utav det".

Du tänker inte som vissa kanske gjorde förr i alla fall - att det kommer se dåligt ut för dig i framtiden när du ska söka jobb eller så?

– Nej, jag brukar bara köra vad jag känner själv, mitt eget rejs och tänker inte så mycket på vad andra tycker och tänker.

En uppställning av den brittiska originalvarianten av Love Island.

Bild: TV4/C More

Din bästa reality?

– Jag tycker om Too hot to handle på Netflix. I Sverige blir det Paradise Hotel (numera Paradise) som jag alltid följt.

Bästa säsongen av PH?

– Det var nog de säsongerna där Samir Badran var med. 2013? Oj, då var jag jätteung, jag måste ha smygkollat på det.

Annons

Vad jobbar du med?

– Jag jobbar inte med något speciellt just nu. Har åkt på någon arbetsintervju innan jag drar, har jobbat på en nattklubb innan, jag funderar på att plugga när jag kommer hem. Men just nu gör jag ingenting, går bara hemma och är nervös.

Manskapet som det såg ut i den förra svenska säsongen av Love Island för fyra år sedan.

Bild: TV4/C More

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan