Annons

Annons

Annons

Bomhus

Läsartext
Mycket information på SPF Rudans månadsträff

Den 10 december hade SPF-Rudan månadsträff. Trots det dåliga vädret hade 42 medlemmar kommit för att lyssna till Theresa Mareskär, som har som specialitet ekonomisk familjerätt.

Text

Detta är en läsartext.

Det var mycket matnyttigt vi fick veta, hur vi kan säkra upp hur vi vill ha vårt arv fördelat. Att sambo-par lever oskyddat har vi nog alla en god aning om. Men även som gift par bör man skriva testamente hur man vill ha det efter sin bortgång. Om frun till exempel köper en bil, men mannen skriver på försäkringen, så blir bilen hans, vid en skilsmässa. Om inga arvingar finns får arvsfonden allt, så även här kan ett testamente vara viktigt.

Annons

Annons

Många hade kommit för att lyssna till Theresa Mareskär.

Bild: Privat

Några viktiga saker att tänka på förutom testamente, är att skriva en Framtidsfullmakt, att arv kan vara enskild egendom, äktenskapsförord. Seniorer har mycket att ordna med, så det gäller att inte ligga på latsidan. Det kan löna sig att använda en juridisk kunnig person vid dessa tillfällen för att diskutera sin egen speciella situation och göra det när man ännu har sina sinnen i behåll..

Förutom det viktiga och mycket intressanta informerade ordförande Christer Rönn om olika aktiviteter som vi har att se fram emot, Iggesundsrevyn, ishockey Brynäs-Rögle, Alla hjärtans kryssning, vårfest, promenader runt Rudsjön och tipspromenad i Hemlingby, med fika eller lunch.

Eftermiddagen slutade med lottdragning och fina vinster som spred sig bland många medlemmar. Nästa träff är den 14 februari.

Anita Gustafsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan