Annons

Annons

Annons

Gävle

Kvinna gömde droger i sitt lägenhetsförråd i Gävle – döms till fängelse

En kvinna bosatt i Gävle döms för grovt narkotikabrott, efter att stora mängder narkotika hittats i hennes lägenhetsförråd.

Text

Ytterligare två personer döms. En man i 35-årsåldern hemmahörande i Uppsala som tillsammans med kvinnan haft droger dels i ett förråd i Gävle, dels i ett förråd i Uppsala.

I lägenhetsförrådet i Gävle fanns över 49 gram kokain, över 800 gram cannabis, samt bland annat 200 tabletter alprazolam. Narkotikan hittades i oktober 2022.

Den tredje personen som döms är en kvinna i 70-årsåldern, som är mannens mamma. Hon har hjälpt till genom att ha tagit emot betalningar för narkotikaköp via swish till sitt konto. Mamman har tagit emot och omsatt runt 700 000 kronor. Hon har uppgett att sonen fått använda hennes konto men påstått att hon inte kände till hur.

Annons

Annons

I förråden både i Gävle och Uppsala hittades bland annat kokain.

Bild: Emelie Lundberg

De båda kvinnorna nekar till brott medan mannen erkänner till viss del. Han har sagt att drogerna tillhör honom, och att han haft det för eget bruk men också sålt lite till andra. Mannen har uppgett att det var han som gömde drogerna i förrådet i Gävle, och inte kvinnan.

Eftersom en del av drogerna förvarades i Gävle gör tingsrätten bedömningen att kvinnan, som är i 45-årsåldern, varit inblandad. Polisen hittade också varor och kläder i kvinnans lägenhet som varit värda mycket pengar, något som kvinnan med sin inkomst inte borde haft råd att köpa själv. Hon har hävdat att hon fått en del av sakerna i present.

Mannen och kvinnan är tidigare dömda för narkotikabrott. Nu döms de igen – denna gång för grovt narkotikabrott till två år och sex månaders fängelse.

Den äldre kvinnan är inte dömd sedan tidigare. Hennes dom blir skyddstillsyn för grovt penningtvättbrott.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan