Annons

Annons

Annons

Gävle centrum

Läsartext
Halvans bildminne: Konserthuset fyller tjugofem år, grattis

Jag dokumenterade på eget initiativ rivningen av gamla Strömbadet. Man sa från kommunen att man “bara” skulle bygga om badhuset till konserthus. Men någon ombyggnad blev det inte.

Detta är en läsartext.

Man ville inte reta upp gävleborna mer än man redan gjort. Men man ville nog bara komma åt tomten. Hursomhelst rev man så gott som allt av badet. Det finns nog några kakelplattor kvar efter badhuset längst ner i konserthuset. Sedan fick jag i uppdrag av Realia eller om det var Diös att följa bygget av det nya konserthuset.

Bild: Privat

Annons

Annons

Bilden av symfoniorkestern på taket bland armeringskillar och gjutningsarbetare är väl tagen sommaren 1997. Kvinnliga musiker i långklänning och röda skyddshjälmar killarna har blå hjälmar ikädda frack. Dom har längtat i många årtionden efter en egen arbetsplats, nu står den snart klar.

Bild: Privat

Nu fyller huset tjugofem år och det firas på många sätt. Konferencier har varit Gävlesonen Rickard Olsson. Här på bilden från 18 november 1988 syns en 21 år gammal Rickard med gitarren. Så bilden togs alltså för 35 år sedan, ett litet jubileum det med. Hur gammal Rickard är i dag får ni räkna ut själva.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan