Annons

Annons

Annons

Insändare
Det är väldigt osäkert att vara vikarie

Angående artikeln om HR

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag har jobbat under en längre tid som vikarie inom bemanningen. Nu har jag läst artikeln som handlade om undersökningen av HR. Jag måste säga att allt stämmer. Har märkt ett missnöje på samtliga ställen, men just det man sätter fingret på i ovan nämnda artikel. Jag förstår verksamheterna, har själv adekvat utbildning för jobbet jag utför.

"Tidigare trodde jag att kvalité var viktigt för HR/Bemanningen, men så är inte fallet!"

Bild: Arkivbild

Annons

Annons

Finns inte många som har det. Detta gör att man på bemanningens sida skulle vara rädda om dessa personer, min erfarenhet är att man i stället hittar förevändningar för att säga upp dessa personer. Enligt facket för att spara pengar. HR lyssnar inte heller på verksamheten när de protesterar och vill ha kvar omtyckta vikarier. HR kör även sitt eget race vid vikariebokning, trots att verksamheterna kommer med önskemål.

Som det är i dag är HR/Bemanningsenheten än sluten enhet, som handlar efter sitt eget godtycke. De kan anställa vem som helst till vikariat och avskeda när som helst, eftersom man endast blir bokad till passet. Detta är en verksamhet helt utan fackligt inflytande, på grund av att flertalet inte är fackligt anslutna. Vet för övrigt att det är väldigt många korttidsvikarier i omlopp och att det ständigt söks nya. Detta kan inte vara en slump.

Det är väldigt osäkert att vara vikarie under dessa omständigheter och även osäkert för verksamheterna, som inte vet när och om den omtyckta vikarien kommer tillbaka. En sak är klar, något måste göras både för verksamheterna och vikarierna! Och även för de som har utbildning och vill arbeta som vikarie. Tidigare trodde jag att kvalité var viktigt för HR/Bemanningen, men så är inte fallet!

Annons

Sammanfattningsvis anser jag att man från HR:s sida kör över såväl verksamheten som vikarierna. Att lyssna på andra och lyssna på kunden är ingen verksamhet som de ägnar sig åt. Istället har man drabbats av hybris.

Vikarien

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan