Annons

Annons

Annons

Längdåkning

Läsartext
Fina insatser i Valboracet

Söndagen bjöd på strålande sol och god kämparanda när Valbo AIF bjöd in till ValboRacet.

Text

Detta är en läsartext.

Thalia Mathisen, Magdalena Hede och Tova-Elise Jackson gör sig redo för start.

Annons

Skidklubbarna i Gävle med omnejd brottas med stora problem orsakade av snöbristen men tack vare Järbo IF kunde tävlingen i fri stil genomföras, dock inte på Åbyvallen som är Valbo AIFs hemmaarena utan denna gång genomfördes tävlingen i Järbo.

I klassen D 9-10 var det Alm Mattsson (Valbo AIF) med tiden 7.56, som gick segrande ur striden mot de övriga tjejerna. För H 9-10 var det Kristoffer Brolin (Näsvikens IK) med sluttiden 7.59 som fick lyfta pokalen högst upp på prispallen efter snabba 2 km.

Annons

Annons

Prispallen i D 9-10

Järbo bjöd på snabba och hårda spår dagen vilket märktes på sluttiderna. Även D/H 11-12 körde distansen 2 km. På damklassens första plats var det Sofie Lindberg (Kungsgårdens SK) som vann med tiden 7.01, på delade andraplats kom Astrid Tjällgren (Högbo GIF) och Vilma Hallgren (Valbo AIF). I herrklassen var den William Hedman (Årsunda IF) som vann i överlägsen stil med tiden 6.51.

Det var Tuva Lindberg (Kungsgården SK) i klassen D 13-14 med distansen 2,7 km som skejtade i mål med tiden 8.08 även om tvåan Meja Vikblom (Högbo GIF) inte var långt efter med sluttiden 8.12. På herrsidan var det Einar Blomberg (Rehns BK) som ohotat gick segrande ur klassen H 13-14 med den snabba tiden 6.44.

För ungdomarna i klassen D/H 15-16 blev ValboRacet en bra uppladdning inför USM som går av stapeln i Högbo nästa helg. Under söndagen var det distansen 5,4 km som gällde och det längsta strået på damsidan drog Ida Björnmyr (Kungsgården SK) med vinnartiden 15.22. I herrklassen var det hemmahoppet Gustav Mattson (Valbo AIF) som fick exakt samma segertid som Ida även han med tiden 15.22.

Annons

Tävlingen i Järbo bjöd på utmanande backar, spurtstrider på målrakan och priser till alla som deltog, både liten som stor. Det var totalt sett var det 11 olika klubbar från Gästrikland och Hälsingland som deltog i ValboRacet och 73 deltagare som gick i mål denna strålande tävlingsdag.

Nu laddar vi om inför onsdagens 6-skida, det vill säga, om vädrets makter håller sig på skidåkarens sida.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan