Annons

Annons

Annons

Insändare
Kort sagt om språket, hockey, ekonomi

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ungdomarna pratar ett extremt obegåvat språk i dag. "Sjukt bra" om något är sjukt kan det ju omöjligen vara bra. "Fett bra". Varför ska saker vara feta? Kan dom inte vara rena och fria från fett? Eller är detta "fett" ett så kallat "ödemarkstillägg" som används då man inte kan ett riktigt ord för beskrivningen? Jo, du, och, asså, lixom, hanba, honba, domba, va, är andra så kallade ödemarkstillägg som frodas, men egentligen inget betyder. Vore det inte bättre att lära sig svenska så folk förstår vad man säger?

Annons

Annons

DDT

Bild: TT

Varför blir det aldrig bättre för Brynäs? Under de senaste åren har laget endast en gång lyckats ta sig till en kvartsfinalomgång (men inte längre). Nu ser det ut som att laget i bästa fall kan slippa kvalspel, men det är inget löfte. Mikko Manner anses vara en bra tränare, men det tycks inte hjälpa. Kan det helt enkelt vara så att spelarna inte är bättre?

Rogero

Hur ska man kunna planera sin ekonomi när det är så fruktansvärt svajigt. Nu sänker vi drivmedel, nu höjer vi drivmedel, nu sänker vi elen i hela landet, nu höjer vi elen bara i region 3, nu höjer vi boräntorna säger storbankerna utan någon som helst anledning, nu höjer vi Bregott, nu sänker vi Bregott. Har vi numera ingen regering, har dom inget att säga till om med dessa höga löner. Är det början till det totala kaoset vi bevittnar, tror inte folk orkar med detta, är rädd för att bägaren är full snart.

Bägaren snart full

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan