Annons

Annons

Annons

Insändare
Politiker utan visioner och framtidstro hindrar Gävles utveckling

I andra större kommuner, som har politiker med framtidstro och visioner, värnar man om den infrastruktur, som genererar tillväxt och arbetstillfällen.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Gävles ansvariga politiker har strävat åt rakt motsatt håll, genom avveckling av Rörberg flygplats och oviljan att satsa på en Gävle norra tågstation i Hamrångebygden.

"Släpp därför prestigen, gör rätt och gör om innan det är för sent, eller avgå i tid!"

Bild: Arkivbild

Annons

Som redan påpekats, behövs en beredskapsflygplats nära länets största akutsjukhus för ambulansflyg,  polis- och räddningshelikoptrar och brandflyg. Dessutom kommer en central flygplast att vara en tillgång för kommunens näringsverksamhet med framtida miljövänlig flygtrafik i och med de nya el-flygplan som är under utveckling.

Annons

En tågstation norr om stan genererar tillväxt utanför stadskärnan, framför allt för de som inte vill bo i centrum av en växande stad med liv och rörelse, men som istället väljer att bo utanför centrum för att arbetspendla in till stadskärnan.

Politiker med avsaknad av visioner och planering för Gävles framtida tillväxt och expansion saknar berättigande i en stad med förutsättningar att utvecklas. Släpp därför prestigen, gör rätt och gör om innan det är för sent, eller avgå i tid!

AE

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan