Annons

Annons

Annons

Insändare
Rätt till assistans, även i Gävle

Det är med bestörtning jag läser i lokaltidningarna om Jessica Åström. Hur Gävle kommun väljer att tolka lagen och göra hårdare bedömningar än andra kommuner. I och för sig blir jag inte förvånad.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är något som man inom funktionsrättsrörelsen belyst tidigare. Att Gävle kommun gör helt andra bedömningar och att kommunen inte alls lever upp till intentionerna i LSS, Lagen och stöd och service. Lagen kom till på för att ge personer med funktionsnedsättning rätten att leva ett liv som alla andra. Bara genom att läsa artikeln ser vi alla att den bedömning som Gävle kommun gjort helt åsidosätter denna lag. En 42-åring ska inte ha hemtjänst, hon ska ha assistans! Hon ska ges möjlighet att arbeta och delta i samhället som alla andra 42-åringar.

Annons

Annons

"Lagen kom till på för att ge personer med funktionsnedsättning rätten att leva ett liv som alla andra."

Bild: TT

Skärpning Gävle kommun, sluta erbjud hemtjänst då rätten till assistans är en självklarhet.

Tjänstepersoner gör vad de blir tillsagda, så ansvaret att det gått så långt att personer med funktionsnedsättning allt oftare behöver överklaga kommunens beslut ligger hos de ansvariga politikerna. Det är dags att ansvarig politiker kliver fram. Det är dags att visa på handling och inte bara höja lagen och sitt eget parti till skyarna för att den infördes 1994. Lagen urholkas varje dag och då är det politikernas skyldighet att agera om man fortfarande delar visionen om rätten att leva ett liv som alla andra!

Bekymrad gävlebo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan