Annons

Annons

Annons

Så blir våren med Gävle Jazzclub

Efter en nedgång under pandemin har vinden vänt och nu ökar Gävle Jazzclub sitt medlemsantal. Dessutom står föreningen värd för en större jazzsammanskomst i maj - Jazzfesten. Här är programmet för våren.

Text

Varje år är det en förening inom riksförbundet Svensk Jazz som har ansvaret för att arrangera en nationell sammankomst kallad Jazzfesten. Som vi tidigare har berättat har lotten i år fallit på Gävle Jazzclub som tar emot jazzentusiaster från när och fjärran den 12-14 maj.

Men faktum är att hela veckan kommer att bestå av konserter och händelser kopplade till jazzens värld. Redan på måndag 8 maj alltså och så till 11 maj är Musikhuset reserverat kvällstid. Annars är höjdpunkten den publika konserten på lördagskvällen 13 maj där det också ska delas ut prestigefyllda priser.

Annons

Annons

Ida Sand med band kommer 1 februari till Musikhuset och Gävle Jazzclub.

Bild: Josefine Bäckström

I ett mejl till tidningen skriver föreningens Hasse Lehto vidare att jazzklubben under pandemins första år backade hundra medlemmar till strax under 300 medlemmar men nu har tagit igen det med råge och är för närvarande är uppe på 338. Föreningen har som bekant inte längre enbart Restaurang Gourmet Blå till sitt förfogande utan även Musikhuset vilket Lehto uppger som en dynamisk fördel klubben har skaffat sig vilket också har bidragit till ökningen.

Nine Sparks Riot kommer till konserthuset 8 mars.

Bild: Pressbild

Fakta

Programmet - Gävle Jazzclub - Vår 2023

Thomas Backman, Musikhuset, 25/1, 19.00 (ej arrangör dock).
Ida Sand Band, Musikhuset, 1/2, 19.00.
The Groove, Gävle Konserthus, 15/2, 19.00.
Inte bara jazz med Kicki Westberg, Anne Berglund Frid, Göran Rahm, Claes Rahm
Kvällens husband är Nisse Palm, bas, Niklas Skoglund, trummor, Anders Brewitz, gitarr, Christian Dalin, klaviatur, Musikhuset, 18/2, 19.00.
Libor Smoldas Trio, Musikhuset, 4/3, 19.00.
Nine Sparks Riot, Gävle Konserthus, 8/3, 19.00.
Homero Alvarez Sep7ett, Gävle Konserthus, 12/4, 19.00.
Inte bara jazz, Musikhuset, 22/4, 19.00.
Jazzveckan, Musikhuset, 8-11/5, Musikhuset, 19.00.
Galakonsert - Jazzfesten, Gävle Konserthus, 19.30.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan