Annons

Annons

Annons

Gävle

Hanna fick jobb på GD – sök sommarvikariat du också!

Nu är det hög tid att söka sommarjobb på Gefle Dagblad. För Hanna Engman ledde vikariatet till fast tjänst på vår nyhetsdesk.

Text

GD söker flera vikarier inför sommaren. Vi behöver reportrar till både sporten och nyhetsredaktionen, och webbredaktörer till vår nyhetsdesk.

Hanna Engman, 23 år, fick vikariat på GD sommaren 2021. Då jobbade hon halva tiden på desken (webben) och halva tiden som reporter. Till hösten fick hon sedan ett långt föräldravikariat och i somras fast tjänst på desken. Där trivs hon bra.

Annons

– Skillnaden mellan att vara reporter och att jobba på desken är framför allt tempot. Arbetet är mer jämnt som reporter. På desken beror det på vad som händer, säger hon.

Generellt sett är jobbet oförutsägbart.

– Du vet aldrig på morgonen vad du ska göra. Men det är också det som är det roliga, säger Hanna Engman.

Som reporter kan du komma att få rapportera om allt möjligt. Dels klassiska nyheter, dels längre reportage, granskningar och personporträtt.

Annons

Hanna Engman fick fast jobb på GD i somras. Innan sitt första vikariat hos oss, sommaren 2021, hade hon också jobbat två somrar under studietiden på Ljusdalsposten.

Bild: Markus Boberg

På webben skriver du snabba blåljusnyheter om exempelvis olyckor och brott eller "snackisar" du nosat upp på Facebook. Du sköter också vår sajt och sociala medier.

På GD tar alla reportrar sina egna bilder. Du kommer med största sannolikhet också att få rapportera live framför eller bakom kameran i en livesändning, eller direktrapportera i textform.

– Lokaltidning är en bra start, även om du vill göra annat senare, säger Hanna Engman om blandningen.

Enligt henne kräver jobbet att du är både flexibel och stresstålig. För tjänster som reporter krävs körkort. Det är också ett stort plus om du är från Gävle och har lokalkännedom.

– Det hade inte jag som bott här bara tre år under studietiden, men det gick bra ändå, säger Hanna Engman.

Läs mer om tjänsterna och sök här. Rekryteringen sker löpande i samarbete med Bonnier News bemanningsbolag Marieberg Media AB.

Annons

Fakta

Hanna Engman

Ålder: 23 år.

Gör: Jobbar på desken på Gefle Dagblad.

Bor: Lägenhet på Brynäs i Gävle.

Uppvuxen: Färila, Hälsingland.

Utbildning: Tre år professionellt skrivande på Högskolan i Gävle.

Tidigare sysselsättning: Sommarvikariat på Ljusdalsposten under studietiden.

Fritid: Spelar fotboll i IK Sätra.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan