Annons

Annons

Annons

Sandviken

Hotad kvinna tog kontakt med vän – nu döms mannen

Ett par i Sandviken hade druckit alkohol när de började bråka och en oro växte hos kvinnan.

Text

Paret som bor i Sandviken har varit gifta i cirka 30 år och har i förhör berättat att det inte är ovanligt att de bråkar efter att de druckit alkohol.

Just den här dagen hade kvinnan ringt en gemensam vän till paret och sagt att mannen skulle slå ihjäl henne. Vännen ringde då till polisen som åkte hem till paret.

I polisförhör berättade kvinnan då att mannen hade slitit henne i håret samt kallat henne för fula saker. Hon berättade även att mannen två dagar tidigare hade vridit om hennes arm och slitit henne i håret.

Annons

Annons

Detta inträffade under sommaren 2021. Cirka en månad senare krossade mannen även en ruta på parets balkongdörr.

Mannen, som är i 70-årsåldern, döms nu för skadegörelse samt ofredande. Tidigare var han även misstänkt för misshandel för att ha dragit bort hår från kvinnans huvud, men frikänns då tingsrätten menar att det inte framkommit att gärningen orsakat smärta hos kvinnan. Däremot finner de det styrkt att gärningen varit hänsynslös samt att den kränkt kvinnan.

Mannen är även sedan tidigare dömd för olaga hot samt ringa vapenbrott. Påföljden bestäms därför till villkorlig dom i form av dagsböter.

Mannen, som är i 70-årsåldern, döms nu.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan