Annons

Annons

Annons

Insändare
Ingen patient med ätstörning blir frisk av vägning

Det är bedrövlig vård vi har i länet för unga flickor och pojkar som blir sjuka av ätstörning.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är avsaknad av kompetens hos personal och empati och grundläggande kunskaper om sjukdomen när dessa behandlande sjuksköterskor satt i system kränkande behandling, med avklädning för att väga patienterna i alla patientbesök och i försök att hitta fel hos familjerna.

Finns inte en patient med ätstörning som blir frisk av vägning och avklädning däremot triggar ni ätstörningen till maximalt och dess efterföljande problematik med ångest, som uppkommer efter varje besök hos er som ni av helt i avsaknad saknar redskap att behandla.

Annons

Annons

Kort och gott kastar ni ut dessa unga/barn sjuka patienter med grov ångest till deras familjer och anhöriga som ni anser ska behandla ångestproblematiken ni orsakat.

När vår familj nu valt att hoppa av er vägkontrollerande triggerbehandling med avsaknad av terapi, kom tillfrisknande av vår flicka. Aldrig mer en våg och kontroller och förnedrande avklädning av vikt av vårt barn.

Bedrövad, hur många ska drabbas av detta?

"Aldrig mer en våg och kontroller och förnedrande avklädning av vikt av vårt barn."

Bild: TT

Svar direkt:

Tack för din insändare och att du ville dela med dig din upplevelse. Det viktigaste är att de patienter som inte känner sig nöjda med vården i första hand kontaktar sin behandlande läkare och i andra hand kontaktar patientnämnden. Vi uppmuntrar till kontakt med patientnämnden eftersom det då görs en utredning där patienten kan få svar på sina frågor och förhoppningsvis en förklaring till vad man uppfattade hade gått fel.

Genom dina synpunkter bidrar du till förändring och förbättring av vården så att inte andra drabbas på samma sätt. Det är därför dina synpunkter och klagomål är så viktiga. Du kan göra din anmälan digitalt via 1177.se.

Lena Lundahl

vårdenhetschef, habilitering och barnpsykiatri

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan