Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Nu ska broarna tryggas – för 62 miljoner

62 miljoner kronor. För den summan ska Svevia nu, och tre år framåt, trygga broarna i Gävleborg.

Text

På uppdrag av Trafikverket ska Svevia reparera och underhålla broarna i länet. Totalt omfattas 821 stycken, både väg- och järnvägsbroar.

Åtgärderna kommer att påverka framkomligheten på broarna då de kommer att genomföras samtidigt som broarna trafikeras.

– Det många kanske inte tänker på är att förutom själva åtgärderna på bron är uppdraget också förknippat med ett omfattande logistik- och säkerhetsarbete. Sker arbetet i trafikmiljö är trafikanordningar en stor del av arbetet för att trygga säkerheten för medarbetare och för trafikanter. Broarbeten på järnväg är förknippade med noggrann planering av tågstopp då strömmen måste stängas av, säger Svevias entreprenadchef Edward Larsson.

Annons

Annons

Vegetation, väder och föroreningar är en del av det som dagligen orsakar slitage av brokonstruktion. Därför omfattar en del av kontraktet även löpande underhåll.

– All infrastruktur behöver tillsyn och underhåll. Det är det mest effektiva sättet att skapa en långsiktigt hållbar och säker trafikmiljö. Rent praktiskt betyder det att vi regelbundet spolar rent, impregnerar broarna och tar bort vegetation som tränger sig på konstruktionerna, säger Edward Larsson.

Järnvägsbro i Gysinge.

Bild: Fredrik Björkman

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan