Annons

Annons

Annons

Brynäs

Ockelbo och Gävle får premiär för Göteborg Film Festival-öppnare

Det är inte bara i Göteborg som Göteborg Film Festival startar på fredag 27 januari. Även biografer i Ockelbo och Gävle visar världspremiären av öppningsfilmen "Exodus".

Text

Jwan Alqatami (Amal) och Ashraf Barhoum (Sam) i "Exodus", som inviger Göteborg Film Festival på fredag men även visas i Gävle och Ockelbo.

Bild: TriArt Film

Annons

"Exodus" handlar om den tolvåriga flickan Amal som flyr från Syrien och stöter ihop med flyktingsmugglaren Sam i Turkiet. Hennes plan är att ta sig till Sverige. Inte utan problem vecklar en slags roadmovie ut sig där den udda duon intar en form av far- och dotterrelation. Regissör är Abbe Hassan, mest känd för publiksuccén "Måste gitt" från 2017.

Annons

– Jag är otroligt glad över att få äran att inviga festivalen 2023. Det är en festival som har betytt mycket för mig genom åren, så det är en dröm som går i uppfyllelse. Jag ser fram emot att se den med publik och alla fantastiska människor som har varit med och skapat filmen, säger Abbe Hassan i ett pressmeddelande från Riobiografen i Ockelbo som visar filmen 19.00 på fredag.

Bio 7:an på Gasklockorna i Gävle kör i gång rullen 18.00.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan