Annons

Annons

Annons

Gävle centrum

Bildextra: Stort intresse när ny galleria öppnar i Gävle

På onsdagen slogs portarna upp till Återbruksgallerian i Wasahuset. Fram till den 28 januari samlas en rad olika verksamheter där som sysslar med just återbruk.

Text

Tidningen var på plats när Återbruksgallerian invigdes i Wasahuset i cenrala Gävle. Återbruk är inte bara kreativt, det är också en stor vinst för miljön. Här har man möjlighet att göra fynd, få tips om reparationer och om återbruk.

Träffpunkt för seniorer och Busfrö driver driver sedan tidigare verksamhet i lokalerna, men just nu finns en rad andra aktörer inne i huset däribland Cykelköket, Tove tapetserare, Skaparverksta'n, med flera.

Återbruksgallerian är en så kallad Pop-up som än så länge bara är tillfällig.

– Förhoppningen är att Återbruksgallerian ska bli permanent, säger Jenny Lundberg Fröjd, projektledare för Återbruksgallerian.

Bodil Dürebrandt, hållbarhetsutvecklare på Gävle kommun, och Jenny Lundberg Fröjd, projektledare för Återbruksgallerian på Gävle kommun.

Bild: Lars Johansson

Annons

Annons

Vy inifrån Wasahuset. Många var nyfikna på Återbruksgallerian.

Bild: Lars Johansson

Café Träffpunkt för seniorer är en populär mötesplats. Pamela Berglund, aktivitetssamordnare, och de båda volontärerna Håkan Selander och Birgitta Hallgren står redo att möta fikasugna gäster.

Bild: Lars Johansson

Margit Bojang är volontär och delar ut information om Träffpunkt för seniorer. Hon berättar att hon senare ska gå in på Busfröet. – Jag ska se om jag hittar några leksaksbilar till barnbarnen.

Bild: Lars Johansson

Denise Fahlander visar Cykelkökets cykelhållare. I den kan man hänga upp sin cykel och utföra enklare reparationer.

Bild: Lars Johansson

Två stolar nyrenoverade av Maria Sundberg. Här demonstreras två olika tillvägagångssätt att tapetsera möbler. Den röda till vänster har genomgåtts av en enklare metod och den till höger en mer avancerad stoppning som liknar originalet.

Bild: Lars Johanson

Stolsdyna i genomskärning där bland annat tagel används.

Bild: Lars Johansson

Marie Söderquist driver butiken Hilda & Helge.

Bild: Lars Johansson

Annons

Vintage från Hilda & Helge. Yukata rocken till höger har Marie Söderquist sytt.

Bild: Lars Johansson

Annons

Diana Svedberg Hellström från Skaparverksta'n visar upp en återbrukad trasmatta som nu får tjäna som en stilig handväska.

Bild: Lars Johansson

Annika Ärlehed från butiken Busfrö visar upp en vintageklänning.

Bild: Lars Johansson

Stadsodling i Gävle har två aktiva grupper Stadsodling Boulognern och Växtodling Brynäs. Här kan man byta sticklingar och andra växter.

Bild: Lars Johansson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan