Annons

Annons

Annons

Kampsport

Gävle judo club en av landets mest inkluderande föreningar – får stipendium

I år tilldelas Tore A Jonassons stipendiet föreningar som verkar inom utsatta områden och möjliggör idrott för fler.

En av mottagarna är Gävle judo club som tilldelas 100 000 kronor.

Text

Gävle judo club tilldelas 100 000 kronor.

Bild: Patricia Ståhl

Annons

Stipendiet har delats ut sedan 2019 och har varje år olika teman. I år främjas idrottsklubbar som fokuserar på resurssvaga områden och som inkluderar alla.

Något som Gävle judo club gör.

"Med ett engagemang och en genomarbetad verksamhetsidé arbetar Gävle Judo Club för att få unga i några av Gävles mest idrottssvaga områden att finna ett tryggt sammanhang genom att erbjuda en verksamhet som påtagligt stärker ungas självkänsla. Den metod föreningen implementerat för bemötande, respekt och utövandet av idrotten ger mer än fysisk aktivitet. Det ger en grund för individutveckling, teamkänsla, kroppskontroll och rörelseglädje," lyder motiveringen.

Annons

Annons

Judoklubben i Gävle där alla barn får vara med: "Här är alla lika"

Lördagen den 4 februari tillges totalt 30 olika idrottsklubbar runt om i Sverige stipendiet. Samtliga får 100 000 kronor. Fem konststipendium kommer även att delas ut på 300 000 kronor vardera.

Fakta

Om stipendiet:

Tore A Jonassons Stiftelse instiftades 2015 och samarbetar med Riksidrottsmuseum och Riksidrottsförbundet. Stiftelsen är grundad av Tore A Jonasson (1916–2015) som hade två stora intressen i livet; idrott och konst. Den förvaltas av Handelsbanken och har förutom utdelningen av stipendier som syfte att presentera tillfälliga utställningar med samtidskonst i Riksidrottsmuseums Konsthall 16, att visa ett urval verk ur hans samling samt att årligen förvärva idrottsrelaterad konst. De första stipendierna delades ut 2019.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan